Eerste Android TV’s van Panasonic verschijnen in Europa

11 december 2020 1 Minuut 2 Reacties
Panasonic HX700 Android TV

Afgelopen september liet Panasonic weten zich niet meer alleen te focussen op het eigen My HomeScreen-platform voor smart tv's. Het Japanse bedrijf kondigde namelijk voor het eerst Android TV's aan. Inmiddels staat de eerste Android TV-serie van Panasonic in de winkels.

Panasonic maakt al jaren gebruik van My HomeScreen als platform voor zijn smart tv’s. Dit platform is origineel ontwikkeld door Mozilla en gebaseerd op Firefox OS. In 2016 besloot Mozilla de ontwikkeling van Firefox OS stopt te zetten, waarna Panasonic zelf met het doorontwikkelde My HomeScreen kwam.

Hoewel het smart tv-platform van Panasonic zelf prima functioneert en gebruiksvriendelijk is, is het geen heel uitgebreid platform met honderden apps en toepassingen. Daarnaast kost het ontwikkelen van de software Panasonic waarschijnlijk meer geld en tijd dan wanneer het bedrijf een platform dat reeds bestaat zou gebruiken.

Panasonic Android TV

De HX700-, HX710- en HX712-series zijn de eerste tv-series van Panasonic die zijn uitgerust met Android TV, het besturingssysteem van Google. De HX700- en HX710-serie zijn wat specificaties betreft gelijk, alleen de kleur van het frame verschilt. Die is bij de HX700 zwart en bij de HX710 zilverkleurig. Het gaat dus om lcd-tv’s met 4K-resolutie. De HDR-formaten HDR10, Dolby Vision en HLG worden ondersteund. Dat wil echter niet zoveel zeggen, aangezien de tv’s geen dimbare led-zones of vergelijkbare hardware aan boord hebben om een HDR-ervaring te bieden.

Advertentie

De tv’s zijn verkrijgbaar in formaten van 43, 50, 55 en 65 inch en kosten respectievelijk 550, 600, 700 en 950 euro. In onder meer Duitsland en de UK zijn deze modellen inmiddels in de winkels te vinden. In België staat de HX700-serie ook op de website van Panasonic. De Nederlandse website doet nog geen melding van nieuwe Android TV’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Audiofreak1

Audiofreak1
13 december 2020 om 14:59

Jammer, als er 1 besturingssysteem traag is dan is het Android, het huidige OS van Panasonic werkt perfect. Hopelijk blijft de menustructuur tijdens instellen hetzelfde.

Inloggen
Simon

Simon
14 december 2020 om 12:34

Nou, het besturingssysteem zelf werkt best keurig (ik vertrouw meer op Google voor software implementaties dan fabrikanten zoals Panasonic), alleen is het probleem dat ze gewoon te zwakke hardware (SOC’s) gebruiken. Moesten ze de SOC van een standaard-budgettelefoon gebruiken (wat echt niet zo veel kosten) zouden de meeste televisies gewoon alles soepel draaien. Dit was helaas jaren lang niet het geval, al lijkt het er op dat fabrikanten het nu wel beginnen te snappen (of toch in de premium modellen)

Inloggen