Dolby Vision firmware-update verschijnt voor de Sony UBP-X700

04 juni 2018 1 Minuut 2 Reacties
Sony_UBP-X700_Situation03-Mid

Het heeft even geduurd maar de Dolby Vision firmware-update voor de Sony UBP-X700 Ultra HD Blu-ray speler is eindelijk gearriveerd. Na de update kan de speler dan ook Dolby Vision-content van Blu-ray discs en Netflix op een compatibele tv weergeven.

Eerder dit jaar rolde Sony al Dolby Vision-updates uit voor diverse 2016 en 2017 televisies, en onlangs werden ook de nieuwste 2018-modellen voorzien van Dolby’s HDR-standaard. Deze week is het de beurt aan de UBP-X700 Ultra HD Blu-ray spelers.

De nieuwste Dolby Vision-firmware maakt de speler volledig compatibel met de televisies van het merk zelf. Voor andere spelers, waaronder die van Oppo, geldt nog altijd dat zij een firmware-update moeten ontvangen om Dolby Vision-materiaal op televisies van Sony weer te kunnen geven. Sony verlangt namelijk, als één van de weinige fabrikanten, dat de speler een deel van de HDR-verwerking voor zijn rekening neemt. Dit wordt alleen ondersteund door de meest recente Dolby Vision-firmware.

Dolby Vision moet echter wel handmatig ingeschakeld worden op de UBP-X700. In de video-instellingen vind je hiervoor de optie. Wil je vervolgens van HDR10-materiaal genieten, dan dient die optie weer uitgeschakeld te worden. De firmware kan direct via WiFi of via de website van Sony (USB) gedownload worden.

Lees ook onze Sony UBP-X700 review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Peter vb

Peter vb
04 juni 2018 om 11:29

Lekker, zit je dan met je duurdere X800 zonder Dolby Vision. Blijft vreemd.

Inloggen
Michiel Thijssen

Michiel Thijssen
04 juni 2018 om 13:41

Triest is ook dat voor Netflix geen Dolby Atmos wordt ondersteund, alleen Dolby Vision. De Bravia TV’s kunnen dit na de Dolby Vision update wel. 🙁

Inloggen