Dolby en Philips gaan samenwerken met CPG voor promotie bril-vrij 3D

11 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
AUO-3D-zonder-bril-display

Dolby en Philips werken al ruim een jaar samen aan de Dolby 3D techniek voor verbeterde 3D weergave, met name voor 3D zonder bril, en toonden afgelopen januari tijdens CES 2013 een eerste 4K Ultra HD TV die gebruikmaakt van de techniek. Deze week kondigen de bedrijven een samenwerking met de Cameron | Pace Group aan.

Dolby 3D

Tijdens de NAB in Las Vegas lieten Dolby en Philips deze week weten te gaan samenwerken met CPG, het bedrijf van Avatar-regisseur James Cameron, ter promotie van bril-vrij 3D. CPG gaat het Dolby 3D format integreren in de 3D video content productie workflow en met beide bedrijven samenwerken om het format verder te ontwikkelen. Alle drie de partijen geloven dat bril-vrij 3D in de huiskamer verbeterd kan worden door hoogwaardige autostereoscopische 3D content aan te bieden met het Dolby 3D format.

Het Dolby 3D format moet ervoor zorgen dat omroepen, distributeurs, content makers en fabrikanten van apparaten 3D in HD kwaliteit naar elk willekeurig apparaat kunnen brengen, zonder dat de kijker hiervoor een bril hoeft op te zetten. Volgens CPG biedt Dolby 3D filmmakers te mogelijkheid om de artistieke visie door te voeren van productie en distributie tot aan de presentatie, terwijl de best mogelijke 3D ervaring gegarandeerd wordt.

Wanneer we ook als consument iets gaan merken van het nieuwe format is nog niet bekend.

Via: AVForum

Reacties (0)