Dolby maakt 96KHz upsampling voor Blu-ray discs mogelijk

18 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
Dolby-advanced-96khx-upsampling

Dolby Laboratories heeft vandaag aangekondigd dat Blu-ray films met Dolby TrueHD soundtracks vanaf nu gemasterd kunnen worden middels Advanced 96kHz upsampling. Het voordeel hiervan is dan film studio's een hogere kwaliteit audio op de master Blu-ray disc kunnen plaatsen. Daarbij zorgt de 96KHz upsampling technologie voor een vermindering van de digitale artifacts.

Volgens Dolby moet deze nieuwe techniek de weergave prestaties van losless audio op Blu-ray discs naar een hoger plan tillen. Op zich kan de kwaliteit van lossless audio op een Blu-ray disc niet verbeterd worden, maar wat Dolby middels deze techniek is een verbeteringen in het bron PCM materiaal dat voor de Blu-ray soundtrack gebruikt wordt. Wanneer het bronmateriaal met deze verbeterde techniek aangepakt wordt zal het digitale ruis in het signaal afnemen en de kwaliteit van het materiaal verhoogd worden.

Gelukkig betekent dit niet dat je een andere Blu-ray speler moet kopen. Alle huidige receivers en Blu-ray spelers zijn gewoon compatibel met de nieuwe techniek.

Bron: Dolby

Reacties (0)