Dolby lanceert 3D brillen voor in de bioscoop en passieve 3D TV’s

25 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
dolby-3D-bril

Dolby staat natuurlijk bekend om haar audio technologieën die ze de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. We zijn allemaal bekend met Dolby Digital in de bioscopen en in de huiskamer. Maar, Dolby houdt het niet bij audio; het merk gaat ook de 3D markt op met een nieuwe lijn Dolby 3D brillen die werken in de Dolby 3D Digitale Cinema theaters.

De brillen zijn absoluut niet de mooiste, maar volgens Dolby moeten ze zeer comfortabel zitten en bieden ze een optimale 3D ervaring. De prijs is wel aantrekkelijk met maar 12 dollar per stuk. Dat is een stuk minder dan de gemiddelde 3D designbril die we de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen. In eerste instantie komen de brillen alleen voor volwassenen op de markt, maar later dit jaar komen er ook kindermaten.

Volgens Dolby kunnen de brillen tot honderd keer gebruikt worden, kun je ze wassen, en zijn het de ideale vervangers van de huidige 3D brillen die we in de bioscoop krijgen. Deze zijn vaak voor eenmalig gebruik en een duurdere optie. Mocht je overigens een passieve 3D TV hebben (of aanschaffen) dan is de kans groot dan deze 3D bril ook op jouw TV werkt.

Reacties (0)