De Xiaomi Redmi TV 70 is een 70″-televisie met 4k-resolutie

30 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-redmi-tv-70

Xiaomi heeft de smart-tv Xiaomi Redmi TV 70 aangekondigd. Dit is een televisie van 70-inch die beschikt over een 4k-resolutie. Zoals het er nu naar uitziet wordt de tv alleen in China uitgebracht. Er is vooralsnog niets bekend over een Europese releasedatum.

Dit is de Xiaomi Redmi TV 70

De laatste tijd zien we dat veel smartphonemakers de televisiemarkt betreden. Zo werkt OnePlus aan de OnePlus TV, heeft Honor de Honor Vision en werkt Huawei aan een 8k-televisie met 5g aan boord. Fabrikant Xiaomi kan dus niet achterblijven en presenteert daarom de Xiaomi Redmi TV 70, een lcd-televisie met een scherm van 70-inch en ondersteuning voor de 4k-resolutie. Het apparaat gaat omgerekend zo’n 480 euro kosten, exclusief btw. Vooralsnog lijkt de televisie alleen in China uit te komen.

De tv is voorzien van de zesde generatie Amlogic-processor en veertien beeldverwerkers waar nu nog niets over bekend is. De 64-bit processor wordt vergezeld door 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagruimte. Daarnaast is er ondersteuning voor wifi, zowel 2.4 als 5.0 GHz. Daarnaast ondersteunt de Xiaomi Redmi TV 70 draadloze screencast van Mi-laptops en -smartphones en kun je hem bedienen met de bluetoothafstandsbediening van het bedrijf. Daarmee krijg je ook toegang tot stemassistent XiaoAI.

De assistent (en dus de tv) is in staat andere Mi-apparaten in huis te bedienen, laat je naar series zoeken die je kunt streamen en kan overweg met offline opgeslagen media. Ook kun je op het televisiescherm updates en notificaties ontvangen over je slimme apparatuur in huis, mits die natuurlijk van Xiaomi afkomstig zijn. Daarnaast kan de Xiaomi Redmi TV 70 persoonlijke content aanbevelen. De televisie is vanaf nu vooruit te bestellen in China. Onduidelijk is nog of de fabrikant voornemens is het apparaat naar Europa te brengen.

Reacties (0)