De vier beste DAB-radio’s volgens Hificorner.nl

27 januari 2016 3 Minuten 0 Reacties
revo-superconnect

Elke twee weken schijnen de collega's van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar de favoriete DAB-radio's van de webwinkel.

Digitale radio boekt steeds meer terreinwinst. De dekking wordt steeds groter, terwijl het aanbod van landelijke radiostations bij DAB+ gestaag groeit ten opzichte van FM. Neem bijvoorbeeld de NPO stationslijst op DAB+, die in januari 2016 uitgebreid is van tien tot twaalf zenders. De nieuwste telgen van NPO zijn de digitale radiozenders Soul & Jazz en SterrenNL. Naast de twaalf zenders van de NPO zijn er ook nog bijna twintig commerciële nationale zenders te ontvangen via DAB+. Digitale radio is de opvolger van analoge radio (FM) zoals iedereen dat kent. Hoewel veel mensen nog oud en vertrouwd radio luisteren via analoge FM-stations, heeft digitale radio enkele significante voordelen ten opzichte van FM. Ten eerste de geluidskwaliteit: digitale radio is ruisvrij en helder, terwijl FM-radio bij een mindere ontvangst ruist en kraakt. Bij DAB+ is het simpel: of je ontvangt geen signaal of je ontvangst een goed signaal. Verder kan DAB+ overweg met hogere frequenties, aangezien FM alle frequenties boven de 15 kHz afkapt. Bovendien is het aanbod digitale radiozenders stukken groter en is DAB+ zeer eenvoudig om te gebruiken. Een ander handig voordeeltje is dat er op een DAB+ radio randinformatie weergegeven kan worden, die wordt meegestuurd met het digitale signaal. Denk aan sportuitslagen, weersverwachtingen of informatie over een artiest.

Speciaal geselecteerd: vier DAB+-radio’s

Door de opkomst van DAB+ leggen steeds meer fabrikanten zich toe op de ontwikkeling van digitale radio-ontvangers. Daarom hebben de specialisten van Hificorner.nl vijf uitstekende DAB+-radio geselecteerd. Gewoon, om de zoektocht naar de perfecte digitale radio iets te vereenvoudigen.

Scansonic PA4600

De Scansonic PA4600 is een multifunctioneel apparaat. Voorzien van een digitale en analoge radio-ontvanger, Bluetooth voor audiostreaming en een alarm voor wekkerfuncties kunt u met de PA4600 alle kanten op. Letterlijk, want dankzij het handzame formaat is de PA4600 eenvoudig mee te nemen als u een dagje weggaat. Het geluid is helder en evenwichtig, zelfs bij een laag volume. De Deense fabrikant heeft de PA4600 in een modern en strak uiterlijk gegoten.

Sonoro GoLondon

De Sonoro GoLonden is een draagbare digitale radio. Dankzij het compacte formaat en de optionele batterij is deze radio makkelijk mee te nemen als u bijvoorbeeld een dagje naar het strand of het park gaat. De GoLonden beschikt over zowel een DAB+- als FM-ontvanger en heeft op de achterkant een aansluiting voor het koppelen van een mediaspeler of smartphone. Het apparaat van Sonoro is in een bijzonder jasje gestoken, zonder meer is deze portable radio een blikvanger. De Philips AE5250 blinkt uit in een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een klein bedrag heeft u een radio van de toekomst, die zowel digitale als analoge radiosignalen ontvangt. De draagbare Philips-radio is eenvoudig te bedienen, beschikt over een groot LCD-scherm en een hoofdtelefoonaansluiting. Kortom: veel voor weinig.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)