De beste Blu-ray spelers van 2013 / 2014

17 augustus 2013 6 Minuten 0 Reacties
Panasonic-DMP-BDT500-Blu-ray-speler

Er zijn begin dit jaar weer een groot aantal nieuwe Blu-ray spelers gepresenteerd door de grote fabrikanten, sommigen minimaal uitgerust en puur gericht op beeldkwaliteit en anderen rijkelijk uitgerust met verschillende Smart tv en streaming features. Maar, wat zijn nu de beste Blu-ray spelers die je in 2013 en 2014 kunt kopen? In dit artikel vind je een overzicht van de beste Blu-ray spelers.

Bekijk ook de beste Blu-ray spelers van 2014 / 2015.

Wat is een Blu-ray speler?

Het spreekt misschien nogal voor zich maar veel Blu-ray spelers zijn uitgebreider dan de meeste mensen denken. Natuurlijk is de belangrijkste functie het in goede kwaliteit weergeven van content maar daarnaast zijn veel spelers voorzien van diverse streamingfuncties om content vanuit je thuisnetwerk af te spelen, een ingebouwde web browser om het internet op te kunnen, Smart tv functies als het downloaden en gebruiken van apps, en verschillende aansluitingsmogelijkheden.

Onlangs hebben we een uitgebreid artikel geschreven over alles dat je moet weten over Blu-ray spelers, met onder meer informatie over de interactieve mogelijkheden, de aansluitingen en de afspeelmogelijkheden. Ook hebben we geschreven over waarom het belangrijk is de firmware van je Blu-ray speler te updaten.

Advertentie

De beste Blu-ray spelers van 2013/2014

We hebben de afgelopen maanden veel nieuwe Blu-ray spelers voorbij zien komen, een aantal Blu-ray spelers aan een uitgebreide review onderworpen en natuurlijk veel reacties over nieuwe spelers binnengekregen. Aan de hand van deze informatie, de informatie van andere reviews van experts en de beoordelingen van consumenten hebben we een lijst opgesteld met de beste Blu-ray spelers van dit jaar. Een volledig overzicht van alle Blu-ray spelers die in Nederland te koop zijn vind je in ons 2013 homecinema overzicht.

Panasonic DMP-BDT500

Het is eigenlijk een Blu-ray speler van vorig jaar maar Panasonic heeft besloten dit topmodel ook voor 2013/2014 in het assortiment te houden. De DMP-BDT500 is een zeer uitgebreide Blu-ray speler met onder meer twee HDMI-uitgangen zodat je de speler ook kunt koppelen met een oudere receiver, 7.1-kanaals analoge uitgangen, een 192kHz/32bit DAC, hoogwaardige audiocomponenten, usb-poorten, een SD-kaartlezer en Panasonic’s Viera Connect Smart tv platform. Niet alleen is de speler zeer uitgebreid, ook is de beeldkwaliteit zeer indrukwekkend te noemen. Voor dit alles moet echter wel relatief veel betaald worden, zo’n 300 euro.

Lees meer over de Panasonic 2013 Blu-ray spelers, waaronder de DMP-BDT500, en lees onze uitgebreide Panasonic DMP-BDT500 review

Samsung BD-F7500

Een speler waar je een paar tientjes minder voor betaalt dan voor de Panasonic DMP-BDT500 is de Samsung BD-F7500. Deze Blu-ray speler komt qua beeldkwaliteit erg dicht in de buurt van de Panasonic Blu-ray speler en beschikt daarnaast over een hoop extra features. Zo is de Samsung BD-F7500 voorzien van een uitgeklede versie van Samsung’s nieuwe Smart tv platform, diverse streamingmogelijkheden, twee HDMI-uitgangen, een usb-poort en de mogelijkheid om HD-materiaal op te schalen naar de hoge 4K Ultra HD resolutie. Daarnaast kan de speler natuurlijk ook 3D Blu-ray films afspelen.

Lees meer over de Samsung 2013 Blu-ray spelers, waaronder de BD-F7500, en lees onze uitgebreide Samsung BD-F7500 review

Sony BDP-S790

Ook Sony heeft een aantal interessante Blu-ray spelers gelanceerd maar het is een model dat eind 2012 op de markt kwam dat ons en anderen de beste indruk heeft achtergelaten. De Sony BDP-S790 is een rijkelijk uitgeruste Blu-ray speler met onder meer het Sony Entertainment Network (Smart tv platform), ondersteuning voor een groot aantal digitale bestandsformaten, twee HDMI-uitgangen, de mogelijkheid om HD-materiaal op te schalen naar een 4K Ultra HD resolutie en een meer dan indrukwekkende beeldkwaliteit. De Sony BDP-S790 Blu-ray speler kan inmiddels voor iets minder dan 200 euro gekocht worden.

Lees meer over de Sony 2013 Blu-ray spelers, waaronder de BDP-S790, en lees onze uitgebreide Sony BDP-S790 Blu-ray speler review

Panasonic DMP-BDT330

Panasonic is op het gebied van beeldkwaliteit nog steeds één van de betere merken wanneer het aankomt op ‘betaalbare’ Blu-ray spelers en daarom vinden we een tweede model van de Japanse fabrikant in de lijst terug. De DMP-BDT330 beschikt niet over de 7.1-kanaals analoge uitgangen van de DMP-BDT500 en beschikt over hetzelfde ‘oudere’ Smart tv platform, maar daar tegenover staat wel de mogelijkheid om HD materiaal naar 4K Ultra HD op te schalen en een zeer goede beeldkwaliteit. Daarbij is de speler gebruiksvriendelijk en snel, kun je 3D Blu-ray discs afspelen en krijg je twee HDMI-uitgangen. De DMP-BDT330 is inmiddels te koop voor iets minder dan 200 euro.

Lees meer over de Panasonic 2013 Blu-ray spelers, waaronder de DMP-BDT330, en lees onze uitgebreide Panasonic DMP-BDT330 review

Marantz UD7007

De Marantz UD7007 is een speler de we pas sinds kort in huis hebben en waar we dus nog geen uitgebreide review over geschreven hebben. Maar, deze speler is nu al één van de beste modellen die we tot op heden gezien hebben en zal in de toekomst ook als referentiemodel gebruikt worden. De UD7007 is een Blu-ray speler met een stevig prijskaartje van ruim 800 euro en dus niet voor iedereen de beste optie. Maar, voor diegenen die gaan voor een zo goed mogelijke beeldkwaliteit én audiokwaliteit is dit één van de beste opties.

Advertentie

Wel moet je het doen zonder een aantal features die wel op de goedkopere modellen van onder andere Panasonic en Samsung te vinden zijn. Zo heeft Marantz geen eigen Smart tv platform met uitgebreide mogelijkheden en is er geen 4K upscaling. Wel is er ondersteuning voor 3D Blu-ray discs, zijn er verschillende streamingmogelijkheden, beschikt de speler over twee HDMI-uitgangen, en is het apparaat voorzien van high-end componenten voor zowel audio als video.

Overige Blu-ray spelers

Natuurlijk zijn bovenstaande spelers maar een kleine selectie uit het zeer grote aanbod van alle fabrikanten en is de voor jou beste speler afhankelijk van meer dan alleen de ervaringen van anderen. Zo speelt het budget een belangrijke rol en heb je wellicht niet alle Smart tv en streamingfuncties nodig. Het is daarom verstandig om eerst goed te kijken naar wat je exact wilt van een Blu-ray speler. Lees daarom onze Blu-ray speler informatiegids door, hou ons review archief in de gaten, en neem een kijkje in het 2013 home cinema overzicht waar je alle nieuwe Blu-ray spelers van de grotere merken terug kunt vinden.

Reacties (0)