De 5 beste plasma TV’s van dit moment (zomer 2012)

27 juni 2012 6 Minuten 0 Reacties
plasma-tv-top-5-2012-2

We krijgen de laatste tijd steeds vaker de vraag wat nou de beste plasma TV, LCD TV of Blu-ray speler is en om deze reden maken we vanaf nu een aantal keer per jaar een top 5 van deze productgroepen. De top 5 van 3D TV's (zowel LCD als plasma) kun je terugvinden op 3DTVMagazine.nl. In dit artikel bespreken we de vijf beste plasma TV's die je momenteel kunt kopen.

Deze top 5 is samengesteld door te kijken naar onze eigen reviews, reviews van andere hoog aangeschreven websites en beoordelingen van consumenten. Wil je alle reviews die we tot op heden gemaakt hebben teruglezen? Neem dan een kijkje in ons review archief van HomecinemaMagazine of het review archief van 3DTVMagazine.

Bekijk ook de Top 5 beste LCD TV’s voor de zomer van 2012.

1. Panasonic TX-P50VT50

Panasonic is eigenlik nog de enige fabrikant die plasma nog steeds ziet als de beste techniek voor een optimale beeldkwaliteit, zowel in 2D als 3D. Om deze reden heeft Panasonic dit jaar weer een groot aantal nieuwe plasma TV’s gelanceerd. Het topmodel is de VT50 serie. De modellen in deze serie beschikken over de diepste zwartwaarden die je momenteel op de markt kunt vinden, gecombineerd met een hoog contrast, dynamische kleuren en een indrukwekkende weergave van detail. Dit alles maakt de VT50 de beste plasma TV van dit moment.

De Panasonic VT50 serie modellen beschikken onder meer over THX certificering, het Viera Connect Smart TV platform, de mogelijkheid om USB opnamen te maken, een Touchpad afstandsbediening, de Smart Viera Engine Pro, een ingebouwde web browser, een One-sheet-of-glass design, 2D naar 3D conversie en Dual Core Pro4 Processor. De serie bestaat uit een 50 inch, een 55 inch en een 65 inch model.

Lees de review van de Panasonic TX-P50VT50.

2. Panasonic TX-P50GT50

Het feit dat Panasonic zich vooral focust op plasma maakt het niet echt een verrassing dat er meerdere modellen in de top 5 verschijnen. De GT50 serie is qua features en functies wat minder dat de VT50 serie maar qua beeldkwaliteit zijn beide modellen nauwelijks te onderscheiden. De VT50 beschikt over net wat diepere zwartwaarden en is op alle punten, voor het getrainde oog, wellicht net wat subliemer. Toch weet Panasonic met de GT50 serie modellen wederom indrukwekkende TV’s neer te zetten die de plasma concurrentie voor kunnen blijven.

De Panasonic GT50 serie modellen beschikken onder meer over THX certificering, het Viera Connect Smart TV platform, de mogelijkheid om USB opnamen te maken, de Smart Viera Engine Pro, een ingebouwde web browser, 2D naar 3D conversie, SFccc Calibration Mode met Advanced Calibration en Dual Core Pro4 Processor. De serie bestaat uit een 42 inch en een 50 inch model.

Lees de review van de Panasonic TX-P50GT50.

3. Samsung PS51E8000

 

Samsung is een fabrikant die de focus voornamelijk legt op LCD maar daarnaast interessante en hoogwaardige plasma TV’s blijft ontwikkelen. De E8000 serie is de vlaggenschip serie voor 2012 en beschikt over alle high-end features die je maar kunt wensen. Toch is ook de beeldkwaliteit zeer indrukwekkend. De E8000 modellen halen het qua zwartwaarden net (minimaal) niet bij de Panasonic modellen maar voor de gemiddelde consument zal dit voorschil nauwelijks waarneembaar zijn. De E8000 modellen zorgen voor een extreem hoog contrast, sublieme weergave van detail en een zeer comfortabele 3D ervaring.

De Samsung E8000 serie modellen beschikken onder meer over Samsung’s Smart Evolution techniek om de TV drie jaar up-to-date te houden, Samsung’s Smart Interaction techniek om de TV te bedienen middels spraak of bewegingen, het Samsung Smart TV platform met ingebouwde web browser, AllShare voor het delen van bestanden en de mogelijkheid om de TV middels een applicatie te bedienen. De serie bestaat uit een 51 inch en een 64 inch model.

Lees meer informatie over de Samsung PS51E8000.

4. Samsung PS51E6500

Het verhaal van de VT50 en GT50 series van Panasonic geldt eigenlijk ook voor de E8000 en E6500 series van Samsung. Qua features en functies lever je bij de E6500 in maar qua beeldkwaliteit doet het model nauwelijks onder voor zijn grotere broer. De beeldkwaliteit is dan ook zeer indrukwekkend, vooral bij het kijken van 3D en HD materiaal. De SD weergave is niet perfect maar met een plasma TV als deze zou je sowieso altijd voor HD moeten gaan. Daarbij is de E6500 serie zeer aantrekkelijk geprijsd in vergelijking met de concurrentie.

De Samsung E6500 serie modellen beschikken onder meer over Samsung’s Smart TV platform met ingebouwde web browser, ingebouwd Wifi, twee meegeleverde 3D brillen, AllShare voor het delen van bestanden, twee USB poorten, drie HDMI aansluitingen en de mogelijkheid om de TV middels een applicatie te bedienen. De serie bestaat uit een 51 inch en een 60 inch model.

Lees de review van de Samsung PS51E6500.

5. Panasonic TX-P50ST50

Panasonic komt zelfs drie keer voor een deze top 5, gedeeltelijk door het feit dat de LG plasma TV’s en de reviews hiervan nog op zich laten wachten. Tot die tijd is de ST50 serie van Panasonic absoluut een goed model om de top 5 mee af te sluiten. Deze TV ligt qua beeldkwaliteit op hetzelfde niveau als de high-end VT30 serie van vorig jaar, wat op zich al genoeg zegt. Je krijgt geen indrukwekkend design en mist wat features en functies maar de ST50 modellen laten zien dat Panasonic voor een aantrekkelijke prijs nog steeds een hele goede en indrukwekkende beeldkwaliteit kan neerzetten met diepe zwartwaarden, een dynamisch contrast en een scherpe weergave.

De Panasonic ST50 serie modellen beschikken onder meer over het Viera Connect Smart TV platform, de mogelijkheid om USB opnamen te maken, een ingebouwde web browser, ingebouwd Wifi, twee USB poorten, drie HDMI aansluitingen en DLNA voor het streamen van media binnen je thuisnetwerk. De serie bestaat uit een 42 inch, 50 inch, 55 inch en een 65 inch model.

Lees de review van de Panasonic TX-P50ST50.

Reacties (0)