Chromecast met Google TV nu ook officieel verkrijgbaar in Nederland

31 mei 2022 1 Minuut 0 Reacties
Google Chromecast met Google TV

De Chromecast met Google TV was bij sommige webwinkels al wel verkrijgbaar, maar een officiële release heeft het apparaat nooit gehad. Tot vandaag dan.

Google heeft vandaag de officiële beschikbaarheid van de Chromecast met Google TV aangekondigd. Het apparaatje was natuurlijk al veel langer verkrijgbaar in ons land, maar officieel nog niet. Verschillende grote webwinkels boden de mediaspeler sinds de release in oktober 2020 al aan, waardoor je als Nederlandse consument al aan de slag kon. Officieel kondigt Google de Chromecast met Google TV pas vandaag aan in Nederland.

Hoe dan ook, het kleine apparaatje met Google TV is voor het eerst een volwaardige mediaspeler. Uiteraard kan je nog altijd casten vanaf je smartphone of tablet, maar dit keer is er een volledige interface en kun je apps installeren. Het is dus een complete vervanging van een smart-tv. Handig als je eigen smart-tv teveel verouderd is, of als je nog helemaal geen smart-tv hebt. De Chromecast met Google TV maakt iedere televisie slim met een groot scala aan apps als Netflix, YouTube, Prime Video, Disney+, NPO Start, Ziggo Go, HBO Max en nog veel meer.

Je bedient de interface met de meegeleverde afstandsbediening die ook een knop heeft voor Google Assistent. Stembediening is dus ook mogelijk. Je sluit het apparaat aan op een HDMI-poort waarna je maximaal 4K HDR tot 60 beelden per seconden tot je beschikking hebt. Ook Dolby Vision en HDMI pass-through van Dolby Audio content is mogelijk.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Chromecast met Google TV per direct vooruitbestellen in de Google Store voor 69,99 euro. Vanaf 21 juni is de mediaspeler ook verkrijgbaar in andere winkels in Nederland.

9.0
Google Chromecast 2020 1

Beoordeling
Google Chromecast (2020)

Pluspunten
  • Redelijke prijs
  • Volledig smart-tv-platform
  • Goede ondersteuning 4K, en HDR- en audiostandaarden
  • Veel (maar niet alle) streamingapps
Minpunten
  • Voeding via adapter vereist
  • Het opstarten duurt wat langer, soms sloom

Beoordeling Google Chromecast (2020)

De Chromecast met Google TV kost ongeveer zeventig euro. Dat is geen immens bedrag om je televisie een volledig smart tv-systeem cadeau te doen. Het is vooral interessant als je een ouder televisietoestel hebt met geen of een oubollig smart tv-platform én als je geen zin hebt om een mobiel apparaat continu bij de hand te houden. Dat is immers het voornaamste verschil tussen de gewone Chromecast en deze versie: eens het werkt, kun je echt alles doen met de meegeleverde remote. Je hoeft niet naar je smartphone grijpen om nieuw kijkvoer te zoeken. Je tv-avond speelt zich volledig op de tv af.

Gegeven zijn bescheiden prijs scoort deze Chromecast echt als het gaat om de ondersteuning van video en audiostandaarden. Met HDR10, Dolby Vision en HDR10+ zijn de belangrijkste HDR-standaarden afgedekt, en je kunt rekenen op Dolby Atmos-soundtrackversies bij (bepaalde) content.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Google Chromecast (2020)

Reacties (0)