CES: Panasonic brengt 3D plasma TV’s, LED TV’s en een 3D Blu-ray speler

09 januari 2010 2 Minuten 0 Reacties

Zoals verwacht heeft Panasonic tijdens CES veel aandacht besteed aan 3D wat vooral blijk uit de lancering van haar VT25 series Full HD 3D plasma TV's en de mogelijkheid voor bezoekers om 3D content niet alleen op deze mooie TV's te bekijken, maar ook op een 152 inch 3D plasma scherm.

Panasonic heeft bevestigd dat haar 3D TV’s plasma modellen zijn en met één 3D bril geleverd worden (optioneel meerdere paren). Ook bevatten de VT25 serie TV’s het nieuwe Infinite Black Pro display wat zorgt voor een contrast ratio van 5.000.000:1. Naast dit display beschikken de TV’s over een Viera Cast internet portal, THX certificering en ISF kalibratie mogelijkheden. Panasonic benadrukt wel dat haar 3D TV’s ook zullen uitblinken met 2D content omdat ze naar all-round kwaliteit gestreefd hebben.

Verborgen in de informatie van Panasonic ligt een claim dat plasma TV’s veel beter zijn dan LCD TV’s voor het vertonen van 3D in de huiskamer. Zie hieronder een gedeelte van het persbericht.

“Because displaying 3D images involves alternate displays of left- and right-eye images, reducing the overlap (cross-talk) between these images is essential for high-quality 3D images. Unlike 3D LCD panels that use line by line scanning method, PDPs use frame-sequential method that displays images frame by frame very quickly, giving PDPs a tremendous advantage in crosstalk reduction. Incorporating newly-developed phosphors with short luminescence decay time – one third the time of conventional phosphors – as well as illumination control technology, the cross-talk reduction technology has succeeded in minimizing double images.”

De schermgrootte in de Full HD 3D lijn varieert van 50 inch tot 65 inch, maar de 3D TV’s zijn maar een klein gedeelte van het totale nieuwe aanbod van plasma schermen van Panasonic, welke overigens allemaal uitgerust zijn met het nieuwe Infinite Black Pro display.

Maar niet alleen de plasma modellen zijn vernieuwd, ook de LCD series hebben een make-over gekregen. Zo heeft Panasonic eindelijk LED achtergrondverlichting technieken, in de vorm van de Edge Lit techniek, toegepast op de LCD TV’s.

De DMP-BDT-350 3D Blu-ray speler zal zowel 2D als 3D materiaal in een 1080p (Full HD) resolutie afspelen en is uitgerust met alle features en functies die we van de Blu-ray spelers van Panasonic gewend zijn, zoals het decoderen van HD audio formaten en DVD upscaling naar 1080p. Daarnaast bevat de BDT-350, net als de TV’s, de Viera Cast portal voor verbinding met het internet.

De 3D plasma TV’s en Panasonic’s 3D Blu-ray speler zullen net voor de zomer in Europa verschijnen. Over prijzen is nog niks bekend.

Reacties (0)