Carl Zeiss toont virtual reality bril

09 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
Carl-Zeiss-bril

Tijdens de CeBit beurs in Duitsland worden vaak producten getoond die ook daadwerkelijk in de winkel te koop zijn maar zo nu en dan toont een fabrikant experimentele producten. Zo heeft Carl Zeiss een zogenaamde virtual reality bril in ontwikkeling waarmee je door verschillende omgevingen kunt lopen maar waarmee je ook een film kunt kijken.

Qua uiterlijk van de bril zou je wellicht denken aan Sony’s Personal 3D Viewer maar toch ziet de bril van Carl Zeiss er een stuk lichter en comfortabeler uit. De functies zijn nagenoeg hetzelfde want je kunt een film spelen of een game spelen met de bril op. Net als de Sony bril beschikt deze bril over twee kleine OLED displays die elk ook een 720p beeld geven. Maar, Carl Zeiss neemt het een stapje verder aangezien je ook in een zogenaamde virtual reality wereld plaats kunt nemen. Hier kun je doorheen lopen middels een joystick en de richting wordt bepaald door de richting waarin je kijkt. Een middels USB aangesloten headtracker volgt dan ook alle bewegingen van je hoofd.

Carl Zeiss ziet niet alleen toepassingen voor consumenten (games) maar ook voor het zakenleven. Stel je voor dat je bijvoorbeeld op deze manier door verschillende huizen kunt lopen bij het zoeken naar een nieuw huis. Alle content die in de bril verschijnt kan zowel in 2D als in 3D weergegeven worden. De eerste ervaringen met de bril, zoals bovenstaande van Engadget, zijn zeer positief. Toch moet er nog wat aan de bril verbeterd worden. Zo komt er nog veel licht aan de zijkanten van de bril binnen waardoor je uit de virtuele wereld getrokken wordt en wordt het beeld net iets te ver weg weergegeven.

Reacties (0)