Bug laat 4K120 beeld met HDR van PS5 niet op Samsung tv’s verschijnen

05 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
playstation-5-foto-1

Verschillende eigenaren van een PlayStation 5 laten via fora en tegenover Forbes weten dat ze geen 4K120-signaal met HDR kunnen weergeven op een high-end Samsung-televisie uit 2020.

De laatste tijd duiken er nogal wat compatibiliteitsproblemen op tussen verschillende apparaten die over HDMI 2.1 beschikken. Eerder was het de beurt aan televisies van LG en receivers van onder meer Denon en Marantz. Deze week zijn het Samsung-televisies die niet overweg lijken te kunnen gaan met 4K120 + HDR-beelden van de PlayStation 5.

Verschillende eigenaren van een PlayStation 5 laten via fora en tegenover Forbes weten dat ze geen 4K120-signaal met HDR kunnen weergeven op een high-end Samsung-televisie uit 2020. Geen van de topmodellen van de Koreaanse fabrikant, die allemaal HDMI 2.1-poorten hebben, kunnen volgens de gebruikers beelden in 4K-resolutie met 120 frames per seconde én HDR weergeven. En dat is vreemd aangezien deze televisies dit wel ondersteunen en bovendien hetzelfde signaal wel kunnen weergeven wanneer het door een Xbox Series X verstuurd wordt. Aan de andere kant kan een 4K/120-signaal met HDR van de PlayStation 5 wel op een LG-televisie met HDMI 2.1 getoond worden.

Waar het probleem precies zit is vooralsnog onduidelijk. Dit kan zowel met de console als de televisie te maken hebben. Tot er een fix gevonden is en uitgerold is moeten gebruikers van de PS5 met een Samsung-televisie het doen met een 4K60-signaal met HDR of een 4K120-signaal zonder HDR.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)