Britse zender BT komt met 4K Ultra HD sportkanaal

09 juni 2015 1 Minuut 1 Reacties
sport-voetbal

Het heeft even geduurd maar het eerste officiële 4K Ultra HD tv-kanaal is eindelijk aangekondigd. De Britse zender BT, dat onlangs nog de rechten van onder meer de Premier League in handen kreeg, komt komende zomer met een Ultra HD sportkanaal.

Vanaf augustus kunnen abonnees van BT hun favoriete sportwedstrijden in de hoge 4K Ultra HD-resolutie bekijken. De betaalzender gaat het sportkanaal die maand officieel lanceren. Op het kanaal kunnen abonnees wedstrijden van onder meer The Community Shield, de UEFA Champions League, de Barclays Premier League, de FA Cup en de Aviva Premiership Rugby games bekijken.

Om toegang te krijgen tot het kanaal en de hoge resolutie daadwerkelijk te kunnen bekijken is wel een speciale decoder nodig. Voor abonnees wordt daarom voor augustus de BT TV Ultra HD set top box op de markt gebracht. Voor het 4K-kanaal moet vanzelfsprekend ook extra betaald worden.

In Nederland zijn momenteel nog geen plannen gepresenteerd voor Ultra HD tv-kanalen. De verwachting is dat op korte termijn ook nog niet zal gebeuren. Wel zijn er via de satelliet al enkele demokanalen te bekijken.

Lees meer over redenen om wel en geen 4K Ultra HD tv te kopen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Pronounce

Pronounce
10 juni 2015 om 19:28

Het Nederlandse Brava TV had toch een een 4K UHD zender aangekondigd? Brava Festival 4K, met daarop alleen materiaal geschoten in 4K of hoger, dus ook 6K of 8K. Ik weet niet of deze zender al in de lucht is.

Inloggen