Dit zijn de beste Ultra HD Blu-ray films van dit moment

23 augustus 2016 5 Minuten 0 Reacties
Panasonic-DMP-UB900-blu-ray

Een tijdje terug hebben we uitgebreid stilgestaan bij de beste 4K Ultra HD tv's met HDR-ondersteuning van dit moment, maar om optimaal van je nieuwe tv te kunnen genieten heb je natuurlijk content nodig. In onze optiek geeft een Blu-ray-schijfje je nog altijd de beste kwaliteit maar het aanbod is nog mager. In dit artikel zetten we de beste Ultra HD Blu-ray films van dit moment onder elkaar.

Een Ultra HD Blu-ray-film is niet zomaar een nieuwe Blu-ray-versie. Naast de hoge 4K Ultra HD-resolutie beschikken de meeste Ultra HD Blu-ray films over een breder kleurenspectrum, high dynamic range-weergave en natuurlijk de nieuwste audioformaten als Dolby Atmos en DTS:X. Als je dus het meeste uit je nieuwe thuisbioscoop wilt halen kom je niet onder de schijfjes uit. We hebben in dit artikel een aantal films onder elkaar gezet waarmee je ook dat maximale uit je tv en je luidsprekersysteem haalt.

Wil je eerst meer weten over de content en de hardware? Neem dan ons artikel over  Ultra HD Blu-ray films en spelers door.

De beste Ultra HD Blu-ray films

Let wel; of een film goed is blijft een kwestie van smaak. Wij kijken puur naar een indrukwekkende ervaring, met optimale beeld- en audiokwaliteit.

The Revenant

The Revenant is een episch avontuur over wilskracht, overleven en wraak. Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) voor dood achtergelaten door John Fitzgerald (Tom Hardy), een vals lid van zijn groep. Voor Hugh begint dan de strijd van zijn leven. Tijdens zijn reis terug naar huis moet hij zowel de wilde natuur als stammen die onderling met elkaar strijden overleven. Is Hugh’s wil om wraak te nemen op Fitzgerald voldoende om de barre en gevaarlijke tocht te overleven?

Deze film laat op ons vooral op het gebied van audioscore en kleurweergave een zeer goede indruk achter. Het is een indrukwekkend schouwspel met audio die je daadwerkelijk in de film trekt.

Je kunt The Revenant hier kopen.

The Martian

Tijdens een bemande missie naar Mars, is astronaut Mark Watney vermoedelijk dood na een hevige storm en achtergelaten door zijn bemanning. Maar Mark heeft het overleefd en vindt zichzelf gestrand en alleen op een planeet meer dan 225 miljoen kilometer van thuis. Hij probeert een manier te vinden om een signaal te geven naar de aarde en te overleven. Terug op Aarde werkt een team van NASA-medewerkers en wetenschappers koortsachtig aan het terughalen van ‘De Marsman’ en ook zijn teamleden stellen alles in het werk om Watney met een risicovolle en vrijwel onmogelijke actie te redden. Ondertussen leeft de rest van de wereld intens mee met de heroïsche reddingsoperatie.

The Martian is niet alleen een mooi verhaal met een fraai decor. De high dynamic range-weergave brengt de film dichterbij de realiteit en geeft scenes meer diepte. Hoewel Mars aardig oranje is, is het hoge kleurcontrast één van de grote pluspunten van deze film.

Je kunt The Martian hier kopen.

Life of Pie

Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Samen worden ze geconfronteerd met tegelijk de schoonheid en wreedheid van de natuur. Life of Pi is gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel die hiervoor de MAN Booker Prize won.

Life of Pie is eigenlijk een film waar je alleen maar van kunt genieten. Het verhaal is misschien wat dromerig maar dit zorgt wel voor sprookjesachtige beelden met ultiem strakke en mooie kleuren. De audiotrack is misschien niet je van het, maar de combinatie van HDR, Ultra HD en meer kleur zorgt voor een spektakelstuk.

Je kunt Life of Pie hier kopen.

Everest

Everest brengt de ontzagwekkende tocht van twee verschillende expedities in beeld, die te maken krijgen met één van de meest hevige sneeuwstormen die de mensheid ooit heeft gekend. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre omstandigheden op aarde wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven.

Everest sleept je door het verhaal al mee maar waar we vooral van onder de indruk zijn is de audiotrack. Door de audio waan je jezelf op de berg, tussen de gevaren. Als je je luidsprekersysteem een keer goed wilt testen dan is dit dé film.

Je kunt Everest hier kopen.

Mad Max: Fury Road

Dit verhaal neemt ons mee terug naar de wereld van de Road Warrior, Max Rockatansky. Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Toch komt hij in contact met een groep die in een oorlogsvoertuig, bestuurd door de imperator Furiosa, door het ‘Wasteland’ trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars is gestolen. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende Road War.

Mad Mad Fury Road is niet alleen een mooie actiefilm maar ook een indrukwekkende demonstratie van de mogelijkheden van HDR. Explosies komen veel realistischer en dynamischer over, de zon straalt op de bank in je gezicht en de gehele film krijgt er een extra dimensie door.

Je kunt Mad Max Fury Road hier kopen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de hogere resolutie, het grotere dynamische bereik, het bredere kleurbereik, de content en de hardware? Neem dan ons artikel over Ultra HD en HDR door. In onze home cinema informatiegids vind je meer tips en adviezen voor de aankoop, de installatie en het gebruik van home cinema-apparatuur.

Reacties (0)