De beste tips voor het kopen van een compleet home cinema systeem

09 maart 2014 4 Minuten 0 Reacties
home-cinema-retina

De beste tips voor het kopen van een compleet home cinema systeem, waaronder een televisie, een receiver, luidsprekers en een Blu-ray speler.

De afgelopen vijf jaar hebben we heel wat tips en adviezen geschreven, van tips voor de beste kabels tot advies voor het optimaal instellen van je tv. In dit artikel zetten we de beste tips en adviezen voor het kopen van een compleet home cinema systeem onder elkaar.

Tips voor kopen van een tv

Een belangrijk, en voor veel mensen hét belangrijkste onderdeel, van een home cinema systeem is de televisie. Je hebt inmiddels de keuze uit lcd tv’s, plasma tv’s, 4K Ultra HD tv’s en oled tv’s. Daarbij zijn er heel wat zaken waar je op moet letten zodat je de juiste tv kiest. Eén van de meest gelezen en meest interessante artikelen die we hierover geschreven hebben is vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tv.

Wil je meer informatie over het kopen en het gebruik van een televisie? Neem dan onze tv kopen: tips en advies pagina door.

Advertentie

Tips voor het kopen van een Blu-ray speler

Wanneer je een tv gekocht hebt kan een goede Blu-ray speler natuurlijk niet ontbreken. Blu-ray spelers zijn er voor nagenoeg elk budget maar het is belangrijk om te letten op zaken als Smart tv functies, aansluitingsmogelijkheden en ondersteuning voor audioformaten. Voor alles dat je moet weten lees je ons artikel over alle functies, mogelijkheden en aansluitingen van Blu-ray spelers door.

Wil je meer informatie over het kopen en het gebruik van een Blu-ray speler? Neem dan onze Blu-ray speler kopen: tips en advies pagina door.

Tips voor het kopen van luidsprekers

Een home cinema systeem is pas compleet als je ook goed geluid hebt en helaas laten de speakers die in flatscreen tv’s zitten vaak te wensen over. Het is dan ook verstandig om een goed luidsprekersysteem aan te schaffen, bij voorkeur een los systeem dat je aansluit op een receiver. Lees meer over het kopen van luidsprekers in ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van luidsprekers.

Wil je meer informatie over het kopen en het gebruik van luidsprekers? Neem dan onze Luidsprekers kopen: tips en advies pagina door.

Tips voor het kopen van een receiver

Die luidsprekers moet je natuurlijk ergens op kwijt en een receiver (of versterker) is daarom vereist. Echter kiezen veel fabrikanten ervoor om receivers uit te rusten met ontelbare features die je wellicht niet allemaal nodig hebt. Het is dan ook verstandig je van te voren goed in te lezen over de mogelijkheden en functies van een AV receiver. Alles dat je moet weten voordat je tot aanschaf overgaat vind je in ons artikel met waar je op moet letten bij het kopen van een receiver.

Wil je meer informatie over het kopen en het gebruik van een receiver of versterker? Neem dan onze Receiver kopen: tips en advies pagina door.

Tips voor het kopen van accessoires

De accessoires zijn een onderdeel van het home cinema systeem dat door velen als een ‘moetje’ gezien wordt en waarvoor vaak weinig budget beschikbaar is. Het is echter belangrijk hier te licht over te denken aangezien accessoires een belangrijke schakel in het systeem zijn. Matige accessoires zorgen ervoor dat je niet het optimale uit je (mogelijk) dure apparatuur haalt. Meer hierover lees je in ons artikel over goedkope of dure kabels voor audio en video.

Wil je meer informatie over het kopen en het gebruik van accessoires? Neem dan onze Accessoires kopen tips en advies pagina door.

Algemene tips

Er zijn ook een aantal algemene tips die het lezen waard zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je nog twijfelt tussen een alles-in-één home cinema set en een systeem met losse componenten. Hiervoor hebben we daarom de voordelen en nadelen onder elkaar gezet. Daarbij hebben we een uitgebreid artikel geschreven over de vijf fouten die je niet moet maken bij het inrichten van je home cinema systeem.

Voor een overzicht van alle tips en adviezen die we de afgelopen jaren geschreven hebben kun je terecht in de home cinema informatiegids.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)