BenQ introduceert beamer voor gamers met 4LED-lichtbron

11 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
benq-beamer-games

De BenQ X1300i is een led-beamer met een full hd-resolutie, lage input lag, speciale gamemodi, Android TV en stereospeakers.

De BenQ X1300i is de eerste beamer voor gamers van de fabrikant. De beamer beschikt over Android TV als besturingssysteem (en heeft daardoor toegang tot alles wat dat platform via Google Play te bieden heeft), input lag van 8,3 milliseconden op 120 Hz en een kleurdekking van 98% van de Rec. 709-standaard en BenQ CinematicColor.

Dit is de BenQ X1300i

De beamer bedoeld voor gamers kan een beeld van 100 inch op de muur projecteren. Daarnaast zijn er verschillende modi voor games beschikbaar, zoals een first person shooter-modus, de role playing game-modus en de sportmodus, die beeldinstellingen optimaliseren voor dergelijke games. De fabrikant noemt dat GameMaestro.

Traditionele led-projectoren gebruiken 3 led’s voor elke primaire kleur: rood, groen, blauw (ook wel rgb genoemd). BenQ gebruikt 4LED-technologie, die een extra blauwe led (rgbb) heeft. Toevoeging van deze vierde led-lamp verhoogt de helderheid met maximaal twaalf procent. Daarnaast is er een lichtsterkte van 3.000 ansi lumen. Dankzij de Dynamic Black-functie heeft hij een contrastverhouding van 500.000:1, wat met name in donkere scènes een mooi beeld moet opleveren.

Advertentie

Verder beschikt het systeem over twee stereoluidsprekers van vijf watt per stuk. De Bongiovi DPS (Digital Power Station)-technologie helpt de geluidskwaliteit te verbeteren. Dit maakt gebruik van een gepatenteerd algoritme met 120 kalibratiepunten om het audiosignaal in real time te optimaliseren, waardoor een betere stereovelddekking moet ontstaan. Flexibiliteit is niet het enige wat de X1300i laat zien met zijn 1,2x zoom en 2D keystone-correctie, want zijn geavanceerde AV-connectiviteit maakt hem geschikt voor een verscheidenheid aan inzetscenario’s.

Twee hdmi 2.0-poorten zijn beschikbaar voor het aansluiten van externe spelers, zoals spelcomputers. Er is ondersteuning voor native full hd, 4k, 3d (brillen zijn los te koop) en HDR met HDR10 en HLG.

Prijs en beschikbaarheid

De BenQ X1300i is vanaf februari 2021 in de winkels te koop voor een adviesprijs van 1.299 euro.

Reacties (0)