Bang & Olufsen lanceert BeoVision 11 LCD TV serie

11 oktober 2012 3 Minuten 0 Reacties
Bang-Olufsen-BeoVision-11

High-end fabrikant van audio en video apparatuur Bang & Olufsen heeft vandaag de nieuwe BeoVision 11 LCD TV serie gelanceerd. De BeoVision 11 is opvolger van de BeoVision 10 en beschikt onder meer over een verbeterde beeldweergave, B&O's eigen Smart TV platform, 3D weergave en een geoptimaliseerd audiosysteem. De serie bestaat uit 40,46 en 55 inch modellen.

B&O BeoVision 11

B&O noemt de nieuwe serie een revolutie aan de binnenkant en een evolutie aan de buitenkant. De meest belangrijke verbeteringen vinden we dan ook onder de motorkap. De fabrikant wil de BeoVision 11 serie als echte entertainment serie voor het hele gezin neerzetten, compleet met interactieve mogelijkheden, een hoogwaardige beeldkwaliteit en een indrukwekkend audiosysteem.

Specificaties

De BeoVision 11 TV beschikt onder meer over een Full HD LCD paneel met LED achtergrondverlichting en local dimming, een 200Hz beeldtechniek, en 3D weergave. Digitale ruis en bewegingsonscherpte zijn volgens de fabrikant drastisch gereduceerd wat moet resulteren in een natuurlijk beeld in alle omstandigheden. De nieuwe 360 Automatic Picture Control functie moet zorgen voor een automatisch aangepaste helderheid en contrast, afhankelijk van het licht in de ruimte. Ook heeft B&O speciale modi voor onder meer films en games geïmplementeerd.

Smart TV

De BeoVision 11 is de eerste TV die is uitgerust met de Bang & Olufsen Smart TV feature, een nieuw platform dat ervoor moet zorgen dat de gebruiker snel en gemakkelijk kan schakelen tussen televisiezenders en het internet. Dankzij de Picture and Picture functie kunnen deze tegelijkertijd in de gaten worden gehouden. De TV is bedraad of draadloos op het internet aan te sluiten waarmee je toegang krijgt tot populaire apps als YouTube, Facebook en Twitter. Ook is het mogelijk te surfen op het internet via de ingebouwde web browser.

Streaming

Voor het streamen van media binnen het thuisnetwerk is de TV uitgerust met DLNA. Hierdoor kun je draadloos bestanden uitwisselen met andere DLNA apparaten in je thuisnetwerk. Ook is de BeoVision 11 is een van de eerste TV’s die hybride breedband televisie (HbbTV) ondersteunt. Deze nieuwe pan-Europese norm kondigt een nieuw tijdperk van interactiviteit aan, inclusief ‘uitzending gemist’, stemmen, gaming, en allerlei andere gepersonaliseerde diensten.

Audio

De BeoVision 11 is uitgerust met een 3/4 inch tweeter, een 2 inch unit voor de middentonen en een 4 inch bass driver voor zowel het linker als rechter kanaal. De zes luidsprekers beschikken over een eigen 32 watt ICEpower versterker. De rubberen manchetten van de kasten voorkomen dat vibraties zich naar de rest van de TV uitspreiden. Een nieuw algoritme verzamelt alle digitale signalen en schakelt over op de speciale geluidsmodi zodra het muziek, sport, drama, film etc. waarneemt. Ook biedt de BeoVision 11 een volledig digitale surround geluiddecoder-module die via de Bang & Olufsen TrueImage processor tot 12 audiokanalen levert. De TrueImage technologie verzorgt het dynamisch up- en down mixen van geluidssignalen om het aantal geluidskanalen van het inkomende signaal te matchen met de beschikbare luidsprekers.

Aansluitingen

Qua aansluitingen beschikt de BeoVision 11 over een Ethernet aansluiting voor software updates, twee USB poorten, drie aansluitingen voor de bediening van maximaal zes aangesloten apparaten en zes HDMI aansluitingen. Voor de Apple fans is de speciale ruimte in de kast voor Apple TV wederom interessant.

Plaatsing

De BeoVision 11 beschikt over vier plaatsingsmogelijkheden. In een ruimte waar een beweegbaar scherm optimaal is kun je de gemotoriseerde vloerstand of de gemotoriseerde muurbeugel die wordt bediend met de afstandsbediening gebruiken. Daarnaast is er een gewone muurbeugel en een schildersezel-stand.

Bediening

Het geheel kan bediend worden middels de meegeleverde afstandsbediening, maar je kunt er ook voor kiezen om een applicatie voor Android apparaten of iOS apparaten te downloaden.

Prijs en beschikbaarheid

De BeoVision 11 is verkrijgbaar in de formaten 40 inch, 46 inch en 55 inch. Voor de voorkant zijn er zes textielkleuren, het frame is verkrijgbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering, de achterkant is zwart of wit. Alle modellen moeten vanaf volgende week in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 5.995 euro.

Reacties (0)