Bang & Olufsen lanceert 2e generatie Beovision Eclipse oled tv

04 november 2020 1 Minuut 2 Reacties
Bang Oufsen Beovision eclipse

Bang & Olufsen heeft deze week zijn tweede generatie Beovision Eclipse oled tv uitgebracht. Voor de nieuwste generatie werkt het bedrijf wederom samen met LG, maar dit keer wordt gebruikgemaakt van de GX-serie oled-tv's.

De Beovision Eclipse is een oled tv die natuurlijk herkenbaar is aan het typische Bang & Olufsen-design, maar het scherm komt bij LG Display vandaan. B&O maakt hiervoor gebruik van hetzelfde scherm als LG in de GX-serie van dit haar gebruikt. De vorige generatie Eclipse, die stamt uit 2017, maakte gebruik van de C-serie oled-tv van LG.

Het nieuwe model komt met alle nieuwe features die ook LG op zijn GX-serie heeft zitten, waaronder de derde generatie Alpha 9-processor, de 4K-resolutie, HDMI 2.1-poorten en webOS 5.0. De tv is zeer slank en komt in tegenstelling tot andere oled tv’s zonder de ‘bult’ op de achterzijde waarin alle elektronica verwerkt zit.

Bang & Olufsen voeg er natuurlijk ook zelf nog wat aan toe. Het bedrijf combineert het scherm met een krachtige soundbar die geschikt is voor zowel film als muziek. Daarnaast is er ondersteuning voor het draadloos versturen van audio middels WiSA.

De B&O Beovision Eclipse komt in eerste instantie alleen in een 55-inch variant op de markt. Deze variant kost ongeveer 9.000 euro. Later verschijnt er ook geen 65-inch versie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
04 november 2020 om 16:41

Wel erg duur zo dat B & O. Je moet dit mooi vinden.

Inloggen
FransS

FransS
05 november 2020 om 09:59

Inderdaad,9K voor een 55″ LG scherm! Betaal je veel extra voor het design (als je daar over kunt spreken bij een vierkante tv…)

Inloggen