Avatar ‘4D’ in Koreaanse bioscopen

08 februari 2010 1 Minuut 0 Reacties
avatar

Als Avatar in 3D nog niet genoeg voor je is.. Wellicht Avatar '4D' dan? In Korea is dit absolute realiteit. Het bedrijf CJ-CGV draait de film in 4D in een klein aantal grote multiplex centra met 4D theater. De vertoning van de 4D film gebruikt meer dan 30 verschillende effecten, zoals bewegende stoelen, geuren van explosies, laser lichten en wind.

Ondanks de redelijke hoge entree prijs van 16 dollar, wat tweemaal zo veel is als een normaal kaartje in Korea, zijn de 4D vertoningen regelmatig uitverkocht.

Avatar is niet de eerste 4D film voor CJ-CGV, dat vorig jaar begon met “Journey to the Center of the Earth”. Maar het succes van Avatar 4D heeft ertoe geleid dat het bedrijf nog drie nieuwe 4D theaters gaat openen. Vorig jaar zijn 10 verschillende films getoond met 4D effecten.

Volgens CJ-CGV zijn haar theaters de enigen ter wereld die de ultieme ervaring voor alle vijf de zintuigen bieden. Het blijft dan ook niet bij Avatar. De eerst volgende film die naar de 4D theaters zal komen is “Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief.”

Reacties (0)