Iron Man 3 ruiken en voelen in Japan

19 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Iron-man-4D

In de westerse landen moeten we het nog doen met 2D of 3D voorstellingen in de bioscoop maar in Japan kan men al genieten van 4D voorstellingen. De nieuwe Iron Man 3 film wordt daar namelijk in speciale 4DX bioscopen gedraaid waardoor bezoekers de film kunnen voelen en ruiken.

Iron Man 4D

Volgens The Hollywood Reporter wordt Iron Man 3 in een beperkt aantal 4DX bioscopen uitgebracht waar bezoekers wind-effecten, mist-effecten, bubbel-effecten en bewegende stoelen kunnen verwachten. Daarnaast worden zelfs bepaalde geuren verspreid, bijvoorbeeld de geur van buskruit tijdens een actiescène. Het bedrijf achter de 4DX techniek, het Koreaanse CJ Group, heeft meer dan 1.000 verschillende geuren gecreëerd, waaronder verbrand rubber, buskruit, parfum, zeewater en koffie.

Uitbreiding naar andere landen

Hoewel er nog maar een beperkt aantal bioscopen is uitgerust met de mogelijkheid om de bezoeker op deze manier onder te dompelen in een film zou het bedrijf achter de techniek werken aan uitbreiding naar meer landen. Zo zou gewerkt worden aan het inrichten van 200 bioscopen in de VS en is onlangs een eerste 4DX bioscoop in Mexico geopend. Of we binnenkort ook in Nederland van 4D films kunnen genieten is niet bekend.

Reacties (0)