Archos TV Connect brengt Android naar je TV

04 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Archos-TV-Connect

Dongles waarmee je 'domme' TV's 'slim' kunt maken zijn niets nieuws. Zo zagen we eind vorig jaar de Point of View SmartTV dongle al voorbij komen en werkt ASUS aan eenzelfde accessoire. De Franse fabrikant Archos heeft echter een nieuwe draai aan het fenomeen 'dongle' gegeven met de introductie van de Archos TV Connect met geavanceerde afstandsbediening.

Archos TV Connect

De Archos TV Connect is een kastje dat bedoeld is voor bovenop de TV en eenvoudig met de TV verbonden kan worden. Qua software is dit product te vergelijken met andere dongles want je krijgt simpelweg toegang tot het Android besturingssysteem, versie 4.1 Jelly Bean, en kunt dus applicaties downloaden, browsen op het internet, e-mails versturen en games spelen. Het unieke zit echter in de hardware.

Het apparaat is niet klein en wordt dus in het zicht geplaatst maar dat heeft als voordeel dat je gebruik kunt maken van de ingebouwde webcam en diverse aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden krijgt. De Archos TV Connect beschikt onder meer over een volledige ethernet poort, een USB host poort, een miniHDMI uitgang, een microUSB poort en een microSD card reader. De webcam kan gebruikt worden voor videogesprekken via bijvoorbeeld Skype. Qua specificaties beschikt de Archos TV Connect onder meer over een 1.5 GHz dual-core ARM processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)