AOC introduceert myMulti-Play monitor met 21:9 beeldverhouding

26 maart 2013 1 Minuut 1 Reacties
aoc-myMulti-Play

Monitorfabrikant AOC introduceert de myMulti-Play monitor met een formaat van 29 inch en een Cinemascope 21:9 beeldverhouding. Deze monitor met led achtergrondverlichting (modelnaam: q2963Pm) is gericht op zowel filmliefhebbers als veeleisende zakelijke gebruikers en beschikt over een resolutie van 2560 x 1080 pixels.

AOC myMulti-Play monitor

Het voordeel van deze resolutie in combinatie met de 21:9 beeldverhouding is dat bioscoopfilms zonder zwarte balken weergegeven kunnen worden. Voor kantoortoepassingen biedt de MHL-compatibele myMulti-Play extra bureaubladruimte, ideaal om documenten naast elkaar te vergelijken of om meerdere programmavensters tegelijk weer te geven. Er kunnen meerdere signaalbronnen, zoals een BluRay-speler of een computer, tegelijk worden aangesloten.

De AOC myMulti-Play monitor is voorzien van een smal frame en gebruikt een IPS-scherm met extra grote kijkhoeken en natuurgetrouwe kleuren. Dit model uit de Style-lijn heeft een dynamisch contrast van 50.000.000:1 (standaardcontrast: 1000:1) met kijkhoeken tot 178° verticaal en horizontaal. In combinatie met een helderheid van 250 cd/m² en een responstijd van slechts 5 ms produceert de q2963Pm daardoor volgens de fabrikant kristalheldere beelden en indrukwekkende kleuren.

Via de geïntegreerde MHL-aansluiting kunnen Android-gebruikers hun compatibele apparaten rechtstreeks aansluiten op de monitor en de inhoud van hun smartphone of tablet weergeven op het scherm, waarbij de mobiele apparaten tegelijkertijd worden opgeladen. Daarnaast heeft AOC de myMulti-Play voorzien van een HDCP-compatibele HDMI-aansluiting, DVI-D- en D-Sub-poorten en twee DisplayPorts. De q2963Pm is ook compatibel met VESA-wandbevestigingen van 100 mm.

Advertentie

Ook beschikt de myMulti-Play over talloze softwareprogramma’s. De programma’s Eco Mode en e-Saver helpen energie te besparen door de led-uitvoer aan te passen aan het omgevingslicht. Via i-Menu kun je de monitorinstellingen wijzigen met de muis. De Screen+ software verdeelt het grote bureaublad van 73,7 cm in meerdere deelvensters die toegankelijk zijn via snelkoppelingen.

Prijs en beschikbaarheid

De AOC myMulti-Play is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 499 euro.

Reacties (1)