Android TV ziet er binnenkort anders uit, wordt persoonlijker

06 mei 2020 1 Minuut 0 Reacties
Android_TV_8

De menu’s van Android TV gaan veranderen. Het besturingssysteem voor televisies krijgt een startscherm dat meer gefocust is op content in plaats van apps.

Android TV

Op dit moment worden de apps wat kleiner weergegeven bovenin, terwijl er in het midden en onderin het scherm juist grotere tegels zijn met daarop tv-series en films. Dit gaat veranderen en wordt persoonlijker, schrijft Protocol. Het menu zou steeds meer lijken op Amazon Fire TV. Wat je straks van dit nieuwe uiterlijk vindt hangt van je smaak af, maar er is sowieso één voordeel. Het schijnt aanzienlijk minder grote hardware-eisen te stellen. Dat betekent dat smart-tv’s goedkoper worden om te maken.

In ieder geval maakt de nieuwe menustructuur een einde aan het groot pushen van apps door Android. Nieuwsgierig wanneer het nieuwe Android TV naar je toe komt? Dat kan nog wel even duren. De eerste hardware met deze nieuwe Android TV-variant komt volgens 9to5Google in de vorm van een nieuwe Chromecast Ultra.

Nieuwe Chromecast Ultra

Deze schijnt zelfs een fysieke afstandsbediening te hebben met daarop een knop om de Google Assistent met je stem aan te spreken. Dit nieuwe Google-apparaat komt volgens de geruchten in de komende maanden uit en lijkt op de derde generatie Google Chromecast. Mogelijk krijgt dit apparaat een naam die thuishoort in de Nest-familie, wat kan betekenen dat het niet langer een Chromecast heet.

Advertentie

Er zijn meer geruchten over namen. Zo krijgt Android TV binnenkort mogeljik een andere naam, namelijk Google TV. Opmerkelijk, want op televisies die begin dit decennium verschenen heette dat besturingssysteem al Google TV. Dit is juist door Google naar Android TV gewijzigd, maar lijkt dus nu weer te worden teruggedraaid.

Reacties (0)