‘Android TV krijgt later dit jaar nieuw design met focus op content’

03 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
android-tv-logo

Het lijkt erop dat Android TV later dit jaar een nieuw design krijgt. Google legt dan de focus op content, maar ook op smarthomefuncties. Amerikaanse gebruikers kunnen zelfs rekenen op een integratie met televisiedienst YouTube TV (die dienst is momenteel in Nederland niet beschikbaar).

Nieuw design voor Android TV gespot

Er zijn beelden opgedoken van het nieuwe design voor Android TV, de software die Google ontwikkeld heeft voor televisies en mediaspelers. De nieuwe indeling van het besturingssysteem legt straks veel meer de nadruk op content. Ergens lijkt het nieuwe design ook op de layout die onlangs uitgerold werd naar de Google Play Store. Bovenin tref je een aantal mogelijkheden aan. Van links naar rechts zien we Zoeken, Aanbevelingen, Live, Films, Series, Apps en Bibliotheek staan op een screenshot. Het kopje Live verwijst naar de integratie met de in Amerika gelanceerde televisiedienst YouTube TV.

Daarnaast wordt er ook meer met de Google Assistent en smarthome gedaan. Nu is het nog zo dat de Google Assistent alleen onderop in beeld komt en je het antwoord geeft waar je naar zocht. Straks beslaat de stemassistent heel het beeld. Daarnaast wordt het mogelijk de beelden van je beveiligingscamera te bekijken op je tv. Waarschijnlijk alleen de Nest-camera’s, maar mogelijk geldt dit voor alle camera’s met Google Assistent-ondersteuning. Google heeft vooralsnog niets bekendgemaakt over het nieuwe design. De screenshots zijn afkomstig van de redactie van het bekende XDA Developers.

Reacties (0)