Android TV-gebruikers hebben last van onnodige castnotificaties

03 april 2020 1 Minuut 9 Reacties
Philips 8804 android tv

De meeste Android TV-modellen hebben een ingebouwde Google Cast-functie waarmee je content naar je tv streamt. DIe functie levert irritatie op. Ondanks het feit dat gebruikers namelijk gebruikmaken van apps op hun tv, krijgen ze toch castnotificaties te zien op hun smartphone.

Android TV toont onterecht notificaties op telefoon

Die notificaties verschijnen normaliter alleen in beeld wanneer je content streamt vanaf je mobiele apparaat. Maar nu werkt het dus blijkbaar ook andersom: wanneer je een app opent op je Android TV-apparaat, dan komt de notificatie ook in beeld te staan. Daarin staan tevens de bedieningsopties, waardoor je de content vanaf je smartphone kunt bedienen. In andere situaties handig, maar veel gebruikers vinden het op deze manier toch vervelend. Je tv en smartphone moeten wel gekoppeld zijn aan hetzelfde netwerk.

Het lijkt erop dat voornamelijk eigenaars van de Nvidia Shield TV er last van hebben. Echter, eigenaars van andere tv’s en mediaspelers met Android TV aan boord melden dezelfde irritatie. Ook lijkt het erop dat bijna elke app hieraan meedoet: isney+, Kodi, Netflix, Plex, Tidal en YouTube. Google is op de hoogte van het probleem en werkt aan een fix. Bij ons op de redactie hebben we ook al enkele dagen last van de notificatie. Dat is ook niet vreemd, omdat we dagelijks gebruikmaken van de Nvidia Shield TV-mediaspeler.

Reacties (9)