Android TV-fout kon toegang geven tot Google Foto’s

05 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Android_TV_8

Er zat een softwarefout in Android TV die andere mensen toegang zou kunnen geven aan de foto's die zijn opgeslagen in Google Foto's. Om ervoor te zorgen dat dit niet nog eens mis kan gaan, heeft Google de functionaliteit van Google Foto's inmiddels tijdelijk stopgezet.

Android TV-fout opende Google Foto’s voor anderen

Wanneer je thuis een Android TV-apparaat hebt staan, dan is het mogelijk je verzameling foto’s vanuit Google Foto’s te gebruiken als screensaver op je televisie. Echter, een softwarefout die deze week is opgedoken kon een gebruiker mogelijk toegang geven tot de opgeslagen foto’s van andere accounts. De gebruiker was zijn tv aan het instellen met de Google Home-app en kreeg een lijst met accounts te zien van mogelijk alle eigenaars van deze televisie. Deze accounts zijn eerder niet geassocieerd geweest met deze specifieke tv.

Voor het instellen van de screensaver kan de gebruiker de accounts van andere mensen selecteren, zodat die foto’s mogelijk worden weergeven op het scherm. Later blijkt dat Android TV de foto’s niet op het scherm toont, maar dat neemt niet weg dat hier iets vreemds aan de hand is. Het is nu niet bekend hoeveel mensen dezelfde bug zijn tegengekomen en of het iemand wel gelukt is de foto’s tevoorschijn te toveren. Google heeft al gereageerd op de situatie en heeft de mogelijkheid voorlopig even uitgeschakeld totdat het probleem is opgelost.

Reacties (0)