‘Android TV-dongle van Xiaomi komt in twee varianten’

24 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-android-tv-dongle

Het is geen geheim meer dat Xiaomi achter de schermen werkt aan de Mi TV Stick. Er verschijnen namelijk steeds meer geruchten over. Voorheen leek het echter om één versie te gaan, maar inmiddels zijn we zo ver dat we het over twee varianten hebben. Eén variant ondersteunt 4k, terwijl de andere dat niet doet.

Twee versies van de Xiaomi Mi TV Stick – gerucht

De 4k-versie moet een geüpgradede, maar ook kleinere versie van de Mi Box S zijn. De tweede variant dook ineens op bij Aliexpress, terwijl de eerste versie voor het eerst bij webshop Gearbest verscheen. Die versie ondersteunt dus 4k en draait op Android TV van Google. Onder de motorkap zit een Amlogic S905Y2-processor (quadcore), 8 GB aan opslagruimte en 2 GB aan werkgeheugen. Er zit zelfs een usb-c-poort op waarmee het andere apparaten kan opladen, waardoor tv-dongles in de toekomst dus mogelijk extra functionaliteit kunnen krijgen.

De tweede variant van de Xiaomi Mi TV Stick is een budgetversie, zoals het er nu op lijkt. Hij beschikt over 1 GB aan werkgeheugen, heeft een maximale resolutie van 1080p en beschikt over een micro-usb-poort. De hardware zelf is mogelijk precies hetzelfde; datzelfde geldt voor de processor en de opslagruimte. Met twee versies van de aankomende tv-dongle kan de fabrikant zichzelf scherp in de markt zetten. Ook is het fijn om te zien dat je gewoon de optie hebt voor een versie die minder duur is. Wanneer de producten verschijnen, is helaas onbekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)