‘Amazon wil twee nieuwe Amazon Fire TV-modellen uitbrengen’

12 september 2017 2 Minuten 1 Reacties
new-amazon-fire-tv-hcm

Amazon is voornemens later dit jaar twee nieuwe Amazon Fire TV-modellen uit te brengen, laten geruchtenmakers weten. Eén van de twee mediaspelers zal de slimme assistent Alexa ingebouwd krijgen, zoals het er nu naar uitziet.

Twee nieuwe Amazon Fire TV-modellen – gerucht

Als we de geruchten mogen geloven dan brengt Amazon later dit jaar twee nieuwe Amazon Fire TV-modellen uit, schrijft AFTVNews. Het eerste apparaat is links op de gelekte afbeelding hierboven te zien en wordt een nieuwe versie van de Fire TV Stick. Het tweede model wordt een meer traditionele mediaspeler, maar dan met de stemassistent Alexa ingebouwd. Beide modellen zullen echter ondersteuning gaan aanbieden voor zowel 4K- als HDR-content. Qua prijs vallen ze in een categorie boven de eerste Fire TV Stick.

De nieuwe dongle, die sterk lijkt op een vierkante versie van de Google Chromecast, krijgt 2 GB aan werkgeheugen en 8 GB aan interne opslagruimte. Ook is er een processor die is geklokt op 1,5 GHz. AFTVNews gokt dat de nieuwe Fire TV Stick deze maand wordt aangekondigd en een prijs van zestig tot tachtig dollar zal krijgen. De andere mediaspeler krijgt microfoons die van een ruime afstand commando’s kunnen ontvangen, waarmee de digitale assistent Alexa dus aan te sturen zal zijn vanuit de woonkamer.

Je zou dit keer niet de afstandsbediening nodig hebben om Alexa aan te spreken, aangezien die mics direct in het kastje zitten. Ook zal de nieuwe Amazon Fire TV een ingebouwde speaker krijgen, zodat je hem kunt gebruiken wanneer de televisie uit staat. Verder zal er een responsieve led-balk zijn. Gebruikers zouden straks in staat zijn de televisie aan en uit te zetten met een stemcommando. Ook zou de volume geregeld kunnen worden, kunnen mensen van kanaal wisselen en kan er content worden opgezocht met de stem.

Advertentie

Aan de bovenkant van de nieuwe Amazon Fire TV zitten mogelijk dezelfde knoppen als op de Amazon Echo Dot, een kleine versie van de Amazon Echo (een slimme speaker): een muteknop, actieknop en volumeknoppen. Ook zou er een infraroodontvanger op zitten, zodat ook oudere televisies ondersteund kunnen worden. De prijs zou ergens rond de honderd dollar komen te liggen; over een aankondiging is nog niets bekend. Het lijkt er voor nu op dat Amazon twee populaire apparaten wil combineren tot één handige speler.

Reacties (1)