Amazon voorziet Fire TV-lineup van update

25 maart 2015 1 Minuut 0 Reacties
amazon-fire-tv

Amazon heeft bekendgemaakt dat de Fire TV-lineup straks bluetooth-koptelefoons en externe usb-apparaten gaat ondersteunen. De hardware, in de vorm van de Fire TV en Fire TV Stick, maakt langzaamaan zijn intrede in Europa.

Amazon Fire TV-apparaten komen naar Europa

Amazon heeft bekendgemaakt dat de Amazon Fire TV-apparaten, zowel het kastje voor onder je televisie als de stick die je in de hdmi-poort stopt, binnenkort worden voorzien van een grote update. Met die update is het straks voor het eerst mogelijk bijvoorbeeld via de wifi-verbindingen van je hotelkamer content te streamen naar de apparaten. Ook krijgen de Fire TV’s ondersteuning voor externe usb-opslagapparaten, zodat je straks meer ruimte voor je apps en games hebt, die je kunt installeren via de Amazon App Store.

Bovendien is het straks door de update mogelijk een bluetooth-koptelefoon aan te sluiten op de Amazon Fire TV (Stick). Dit zal met name een belangrijk punt worden voor de mensen die in studentenhuizen wonen of op hotelkamers zitten, aangezien je zodoende allerlei koptelefoons kunt aansluiten en niemand stoort met het geluid van je muziek of films. De Amazon Fire TV (Stick) heeft geen fysieke koptelefoonaansluiting, dus dit is een welkome update voor het apparaat. Googles Chromecast heeft de optie niet (direct), bijvoorbeeld.

Daarnaast voegt Amazon nog een aantal features toe, zoals het uitkiezen van muziek op basis van je gemoedstoestand. Helaas is de Amazon Fire TV (Stick) nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar dat hoeft nu niet lang meer te duren. Op dit moment neemt Amazon pre-orders aan vanuit Groot-Brittannië, Duitsland en Oostenrijk, dus een release in Nederland lijkt, op basis van geografie, steeds dichterbij te komen. Wanneer dat echter zover is, is niet bekend. Maar we weten in elk geval wat we van de hard- en software mogen verwachten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)