ADV: Samsung QLED 8K TV, beeld zo scherp dat je het wilt aanraken

17 mei 2019 5 Minuten 6 Reacties
Q_900_shot_05

Met zijn nieuwste reeks QLED 8K TV’s brengt Samsung veel meer dan fantastisch beeld naar je woonkamer. Dankzij state-of-the-art technologie zoals machine learning en kunstmatige intelligentie leveren de QLED 8K TV’s scherper en gedetailleerder beeld dan ooit te voren. Zo echt dat je het beeld wilt aanraken.

Supergroot beeld met het allerfijnste detail

De stap van 4K naar 8K resolutie is gigantisch. Het 8K-scherm levert met zijn 33 miljoen pixels (7.680 x 4.320) vier keer meer pixels dan 4K en zelfs zestien keer meer dan Full HD. Met zo veel pixels is het beeld hypergedetailleerd en haarscherp. Bovendien kan je zonder zorgen voor een grotere beeldmaat kiezen, want zelfs als je erg dicht bij het scherm zit blijven de individuele pixels onzichtbaar. De Q950R is dan ook beschikbaar in 65, 75, 82 en zelfs in 98 inch. Zo haal je fenomenaal groot beeld in huis, dat een zeer groot deel van je blikveld vult en je een nog intensere ervaring bezorgt. Je zit als het ware midden in de actie. Kortom, het is een belevenis die de bioscoop evenaart.

Om al die pixels aan te sturen heb je een krachtige processor nodig, de Samsung Quantum Processor 8K. Er is immers enorme rekenkracht nodig om tot vijftig maal per seconde elk binnenkomend beeld te analyseren, te optimaliseren en up te scalen naar 8K.

Omdat 8K content voorlopig nog erg schaars is, en dat ook nog even zal blijven, heeft Samsung extra aandacht besteed aan het creëren van een unieke upscaling techniek, ‘8K AI Upscaling-technologie ’. Het start allemaal met miljoenen beeldparen, een van hoge resolutie en een van lage resolutie. Die worden uitgebreid geanalyseerd en geclassificeerd naar type van object in beeld, textuur, randen en details. Vervolgens worden de hoge en lage resolutie versie vergeleken en wordt de beste methode gezocht om het lage resolutie beeld te upscalen zodat het nauwelijks verschilt van het originele hoge resolutie beeld. Omdat het over miljoenen beeldparen gaat, gebruikt Samsung hiervoor de nieuwe zeer krachtige processor, de ‘Quantum Processor 8K’.

Advertentie

Alle resultaten worden in een database ondergebracht die op de processor opgeslagen wordt. Of je nu geniet van een spannende sportmatch, een potje gaming, of de laatste aflevering van Game of Thrones, de Quantum Processor 8K analyseert elk binnenkomend beeld. En voor elk onderdeel in beeld, een gezicht, de lucht, vuur, enzovoort, gebruikt de hij de best geschikte formule uit de database om ruis te verwijderen, randen te herstellen en maximaal detail te creëren in 8K.

Steeds slimmer

Samsung werkt steeds verder aan verbetering van zijn slimme upscaling techniek. En omdat alle intellect schuilt in de database in je TV, kan die via een eenvoudige firmware update aangepast worden met nieuwere, nog betere resultaten. Zo wordt je TV steeds slimmer.

Aangepast beeld en geluid

Omdat de beste beeldkwaliteit ook afhangt van de omstandigheden waarin je kijkt, houdt de Quantum Processor 8K ook daar rekening mee. Dankzij ‘Adaptive Brightness’ past hij het beeld aan op basis van het omgevingslicht. Zo geniet je steeds van ideaal contrast en helderheid, zowel op een zonnige namiddag als op een donkere winteravond.

En ook geluid krijgt een speciale behandeling. ‘Adaptive Sound’ meet het geluid in de kamer en optimaliseert op basis daarvan de klank. Zo zijn dialogen altijd kristalhelder. De TV leert ook hoe je het volume instelt, en zal bijvoorbeeld na verloop van

Om nog meer te weten over de Samsung QLED 8K, klik hier!

Intens contrast en rijke kleuren

Omdat contrast zo belangrijk is voor een levensecht beeld gebruikt de Samsung Q950R een Direct Full Array achtergrondverlichting. Die is onderverdeeld is in een groot aantal segmenten die nauwkeurig aangestuurd worden door de Quantum Processor 8K. In donkere delen van het beeld dimt hij de zones voor de beste zwartweergave, en in heldere delen van het beeld worden de zones sterker aangestuurd. Bovendien minimaliseert de processor vervelende halo’s en zichtbare segmentgrenzen.

De quantum dot technologie in Samsung QLED TV’s staat op zijn beurt garant voor rijke, natuurlijke en intense kleuren. Met meer dan een miljard tinten en een gecertificeerd 100% kleurvolume kan de TV elke kleurnuance perfect weergeven, zelfs in de helderste of donkerste beelden.

Uiterst brede kijkhoek

Natuurlijk nodig je graag vrienden en familie uit om van het fantastische beeld te komen genieten. En ook al kan niet iedereen recht voor het scherm zitten, toch genieten alle kijkers van het uitstekende contrast en de rijke kleuren van je Samsung QLED TV. De Ultra Viewing Angle garandeert een brede kijkhoek op twee manieren. Een eerste laag in de achtergrondverlichting concentreert het licht zodat er geen lekkage is naar aangrenzende pixels. Een tweede laag aan de voorzijde van het scherm verspreidt het licht in alle richtingen. Zo is elke plaats de beste plaats, en zit iedereen op de eerste rij.

Veel kijkplezier

Filmfans, gamers, sportliefhebbers… Het maakt niet uit tot welke categorie je zelf behoort. Met de Samsung QLED 8K TV haal je een TV in huis die toont dat het kleinste detail een wereld van verschil maakt.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Samsung.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

G. Verboon

G. Verboon
17 mei 2019 om 09:26

Zie deze tv staan bij de Media Markt. Daar staat die naast een Sony OLED. Maar die Sony geeft in mijn ogen een veel mooier plaatje. De Samsung is een stuk groter en geeft een mooi plaatje als je er recht voor staat maar toch gaat mijn oog steeds naar de Sony. Sta je recht voor de Sony dan heb ik dat niet bij de Samsung. Die ziet er zelfs een beetje flets uit vanaf de zijkant. Dus ik ben niet onder de indruk van deze tv en vind dit artikel meer reclame en een beetje overdreven.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
17 mei 2019 om 09:57

Gelukkig staat er ook maar drie keer bij dat het om een advertentie gaat 🙂

Inloggen
G. Verboon

G. Verboon
17 mei 2019 om 10:06

In de eerste instantie niet gezien pas op het eind bij “dit artikel is in stand gekomen”. Maar als je dit soort gesponsorde dingen schrijft zonder enige nuance en ook zgn. Onafhankelijke verslagen. Maak je jezelf wel erg ongeloofwaardig. Het enige waarvan ik onder de indruk was bij deze Qled tv was de prijs.

Inloggen
Wesley Akkerman

Wesley Akkerman
17 mei 2019 om 10:16

Ik snap die link niet helemaal, maar goed. Daar kun je het lang en breed over hebben. Feit is dat we een bedrijf draaiende moeten houden en dat er af en toe dit soort gesponsorde content verschijnt. Niets om je zorgen over te hoeven maken. Voordat je op het artikel klikt, staat er al twee keer aangegeven dat het om een advertentie (ADV) en Gesponsorde content (witte tekst in blauwe balk op de afbeelding) gaat. Dus dan kun je zelf ook concluderen dat het weinig te maken heeft met onze onafhankelijke recensies en andere artikelen. We zijn te allen tijde transparant over dit soort zaken.

Inloggen
Frans

Frans
17 mei 2019 om 16:08

Hou het toch maar op mijn oled tv van LG. Ben echt blij er mee top beeld en geluid meer dan goed wat er uit komt.
Receiver is natuurlijk altijd beter met mijn 10 speakers kef kleine surround achter 4 stuks front L/R zijn 2 monitoren van kef model 2 center is platte van kef. Boven geluid zijn ook 2 kef de schuimen die staan op mijn monitoren en de rel subwoofer natuurlijk.
Ik vindt dat ik een top geluid heb bij mijn 4 k films die ik af speel op de oppo 203.
Voorlopig doe ik er zeker nog 5 jaar mee. Volgende stap word de Next van ZIGGO 4 k ontvanger dat gebeurt eind juni dan neem ik hem.

Inloggen
Rob

Rob
19 mei 2019 om 09:43

Ik heb net een week de Q95 82inch maar er is nog helemaal geen HDMI2.1, ik weet niet waar jullie je info vandaan halen, maar dat klopt dus echt niet

Inloggen