’70 procent van de huishoudens heeft in 2018 een smart tv’

10 november 2014 1 Minuut 1 Reacties
Philips-Android-tv-4

Het gaat goed met de verkopen van smart tv's, zo blijkt uit onderzoek van Futuresource. Het bedrijf laat weten dat er in 2013 wereldwijd 90 miljoen smart tv's verkocht zijn en dat in 2018 maar liefst 70 procent van alle huishoudens in ontwikkelde markten over een slimme tv beschikt.

De smart tv is in Nederland al even niet meer weg te denken. Nagenoeg alle tv’s die je in de winkels vindt beschikken over een internetverbinding, geven toegang tot apps en zijn voorzien van diverse slimme functies. Futuresource verwacht dan ook dat dit jaar 30 procent van alle huishoudens in ontwikkelde markten over een smart tv beschikt. De komende jaren zal het aantal verkocht smart tv’s volgens Futuresource nog sneller groeien. Het bedrijf verwacht dat in 2018 70 procent van de huishoudens een smart tv heeft.

Daarbij worden smart tv’s ook gebruikt om hun slimme functies, zo blijkt uit het onderzoek. De helft van de verkochte smart tv’s wordt wekelijks gebruikt en 40 procent wordt dagelijks gebruikt. Met name de video on demand-diensten zijn populair en dit is meteen ook het grote probleem voor fabrikanten van smart tv’s. Het blijkt namelijk dat alle andere beschikbare apps nauwelijks gebruikt worden en hier dus ook geen geld mee verdiend wordt. Kortom, het wordt ook minder interessant voor ontwikkelaars van apps om hier geld in te investeren. Dit zou de opkomst van de smart tv wel eens parten kunnen gaan spelen. Maar, Futuresource ziet wel potentie in Android TV, het nieuwe platform van Google. Onder meer Philips heeft inmiddels Android TV’s op de markt gebracht en de verwachting is dat meerdere fabrikanten volgen.

Bekijk ook de beste smart tv’s van 2014 / 2015.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Jan

Jan
11 november 2014 om 22:11

De smart tv is in Nederland niet meer weg te denken. Ja logisch lijkt mij, Anno 2014 is er nauwelijks of helemaal niet meer een ‘normale’ tv te koop. Helaas zal ik er straks ook wel aan moeten als mijn huidige tv stuk gaat.

Inloggen