‘4K Ultra HD en oled stimuleren verkoop tv’s volgend jaar’

20 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-4K-Ultra-HD

De tv-markt heeft al een paar jaar te maken met een flinke dip maar daar moet volgend jaar verandering in komen, dat is althans als we de analisten van Digitimes mogen geloven. Zij verwachten dat met name de opkomst van 4K Ultra HD en de alsmaar goedkoper wordende oled tv's de verkopen zullen stimuleren.

Volgens Digitimes wordt 2015 het jaar waarin fabrikanten van tv’s de vruchten van hun investeringen kunnen gaan plukken. Met name LG zal gaan profiteren van de alsmaar goedkoper wordende oled tv’s waardoor deze voor een grotere groep consumenten interessant worden.

Op het gebied van 4K Ultra HD zien we steeds meer kleine fabrikanten die met modellen komen, terwijl 4K Ultra HD tv’s van grote fabrikanten flink goedkoper worden. Voor minder dan 1.000 euro heb je momenteel al een zeer aardige tv met deze hoge resolutie.

Er wordt in 2015 ook een nieuwe techniek verwacht; quantum dot. Deze techniek is eigenlijk een verbetering van de lcd-techniek waarbij de pixels zelf licht uit kunnen stralen, iets dat ook weer te vergelijken is met oled. De quantum dot-techniek is echter een stuk goedkoper dan de oled-techniek. Samsung en LG hebben al aangegeven in 2015 met de eerste quantum dot tv’s te komen.

Volgens Digitimes zien we in 2015 waarschijnlijk 230 miljoen tv’s van de band rollen bij fabrikanten, een stijging van 10 procent ten opzichte van (de prognose voor) dit jaar. Samsung blijft volgens de website nog steeds marktleider en zal ongeveer 60 miljoen tv’s verschepen.

Reacties (0)