4K Ultra HD ondersteuning voor DisplayPort-naar-HDMI adapters

01 februari 2013 1 Minuut 1 Reacties
HDMI-DisplayPort-adapter

Met de komst van een groot aantal 4K Ultra HD TV's moet ook de toevoer van 4K content gestroomlijnd worden. VESA, de organisatie die verantwoordelijk is voor onder meer de DisplayPort standaard heeft deze week dan ook een nieuwe DisplayPort Dual-Mode versie aangekondigd waarmee 4K Ultra HD ondersteund wordt.

Met de komst van een groot aantal 4K Ultra HD TV’s moet ook de toevoer van 4K content gestroomlijnd worden. Hoewel een DisplayPort al ondersteuning biedt voor de weergave van 4K Ultra HD materiaal was er nog geen mogelijkheid om middels één kabel de koppeling met een 4K Ultra HD TV te maken. VESA, de organisatie die verantwoordelijk is voor onder meer de DisplayPort standaard heeft deze week dan ook een nieuwe DisplayPort Dual-Mode versie aangekondigd waarmee 4K Ultra HD ondersteund wordt.

De nieuwe DisplayPort Dual Mode versie 1.1 is bedoeld om eenvoudig 4K content vanaf een apparaat dat beschikt over een DisplayPort weer te geven op een TV die uitgerust is met een compatibele HDMI ingang. Dit kan middels een speciale DisplayPort-naar-HDMI adapter die tussen de TV en de bron geplaatst kan worden. Naast ondersteuning voor 4K Ultra HD content brengt de nieuwe standaard ook ondersteuning voor deep color en 60Hz 3D 1080p materiaal.

Om het voor consumenten eenvoudiger te maken heeft VESA ook de naamgeving aangepast. De oudere adapters krijgen de naam ‘Type 1’ mee, terwijl de nieuwe adapters met 4K Ultra HD ondersteuning de naam ‘Type 2’ krijgen. Volgens de organisatie moeten later dit jaar de eerste grafische kaarten en apparaten verschijnen die de nieuwe standaard ondersteunen.

Via: Engadget

Reacties (1)