4K starterskit en toegang tot Netflix 4K voor Samsung UHD Smart tv’s

27 januari 2014 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-U9000-4k-tv

Nu de meeste 4K Ultra HD tv's gepresenteerd zijn en we ook weten welke diensten dit jaar beginnen met het streamen van 4K-content wordt het tijd voor fabrikanten om deze twee elementen aan elkaar te koppelen. Samsung is de eerste fabrikant die van zich laat horen en kondigt een 4K starterskit voor bezitters van één van de nieuwe UHD tv's aan.

Vanaf maart moeten de eerste 4K Ultra HD tv’s van Samsung in de Europese winkels liggen. De tv’s kunnen geleverd worden met een speciale 4K starterskit en krijgen toegang tot de Netflix 4K-applicatie waarmee content in hoge resolutie naar de tv gestreamd kan worden.

De starterskit is een 1TB harddisk die voor 299 euro te koop zal zijn en beschikt over vijftig films in 4K-resolutie, waaronder Life of Pi. Later in het jaar worden er meer films beschikbaar gesteld die door de gebruiken op de schijf geplaatst kunnen worden. Het is niet duidelijk of Samsung de harddisk als speciale aanbieding in eerste instantie gratis met bepaalde modellen levert.

De Netflix 4K-applicatie is zonder extra kosten beschikbaar op Samsung Smart tv’s die beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie. Deze app kan door iedereen die een abonnement op Netflix heeft gebruikt worden. Netflix heeft aangegeven in de lente met de eerste series en documentaires in native 4K-resolutie te komen maar de verwachting is dat het aanbod dit jaar nog klein blijft.

Bekijk de Samsung 2014 4K Ultra HD tv line-up.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

dinandus

dinandus
09 februari 2014 om 20:00

Oke, en wat houd dit in voor mijn Philips 65PFL9708? kent wel de Netflix app, en heb een internet abbo van 30Mbs, (komt binnen met circa 28,5 MBs, zit 400 meter naast de wijkcentrale) in principe genoeg om de Ultra HD content van Netflix op de tv weer te geven. Of hebben we de speciale UHD App van Netflix nodig, en gaat men dit ook voor alle
tv merken beschikbaar stellen?? Of missen we hier als early adapter weer de updates??
Ben benieuwd, las dat vanaf 14 februari Netflix House of Cards in UHD beschikbaar stelt? ook hier in Nl???

Inloggen


09 februari 2014 om 21:17

Het is (voor zover ik het begrijp) een aparte app. Daarbij moet de tv over HEVC-ondersteuning beschikken. Als aan deze voorwaarden voldaan wordt kun je het dus kijken. Over de beschikbaarheid in NL is nog niets bekend.

Inloggen