3DTV Magazine nieuws update – 2

03 april 2010 3 Minuten 0 Reacties
gravatar

Naast al het home cinema nieuws kunnen we natuurlijk de 3D hype niet links laten liggen. Onze partner website, 3DTVMagazine.nl heeft al het 3D nieuws als eerste en geeft de meest uitgebreide uitleg over 3D TV, de 3D technieken, 3D soorten, 3D accessoires, en nog veel meer. Hieronder vind je het belangrijkste 3D TV nieuws van afgelopen week zodat je ook via ons op de hoogte blijft van het laatste 3D TV nieuws.

Sony’s 3D brillen gaan 100 uur mee tot opladen
We komen steeds dichterbij de vloedgolf aan 3D producten die we over ons heen gaan krijgen en hierdoor komen we ook steeds meer te weten over de 3D producten. Meest recent is de levensduur van de batterijen van Sony’s 3D active shutter brillen. Lees verder..

Update: Playstation 3 kan toch Full HD 3D weergeven
We hebben een aantal keer bericht dat de Playstation 3 door de HDMI 1.3 aansluiting geen Full HD 3D beelden kan weergeven, maar Half 3D beelden. Dit blijkt onjuist te zijn. Navraag bij Sony leverde een wat vaag antwoord op; “De PlayStation 3 kan straks, na een firmware update, Full HD 3D weergeven. Hoe dit mogelijk is kan ik helaas niet teveel in detail op ingaan. Dat het kan is zeker. Geheim van de smid zullen we maar zeggen. Lees verder..

Video: Sony legt 3D technologie uit
FlatpanelsHD is door Sony uitgenodigd om eens te komen luisteren naar een seminar over wat 3D nu precies inhoudt en wat de techniek allemaal mogelijk maakt. In dit artikel kun je een drietal video’s vinden van die seminar, waarin Sony Europe het technische aspect van 3D uitlegt en ook onderwerpen als de PlayStation 3 en 3D Blu-ray aansnijdt. Lees verder..

8 misvattingen over 3D TV
Als er één ding is waar nieuwe technologie voor zorgt zijn het wel misvattingen, incorrecte feiten, en mythen. Zelden was er een technologie die het zo goed deed met deze dingen als 3D TV. Om deze reden zullen we hieronder de meest bekende misvattingen over 3D TV ontkrachten. Sommige misvattingen komen uit de jaren ‘50 en anderen zijn zeer recent. Lees verder..

Uitleg actieve en passieve 3D brillen
We kregen nog steeds veel vragen over of een bril wel echt nodig is en welke brillen je dan moet gebruiken. Om deze reden hebben we een nieuwe 3D TV informatie pagina opgezet om uitleg te geven over de twee verschillende soorten 3D brillen; actieve en passieve brillen. Lees hieronder een introductie over deze twee soorten 3D brillen en lees daarna snel verder op de informatie pagina. Lees verder..

3D plasma TV of 3D LED/LCD TV?
Zoals je wellicht al hebt kunnen lezen in de reviews van de Samsung C7000 en de Panasonic VT20 3D TV’s is de strijd tussen LCD (ook met LED achtergrondverlichting) en plasma weer losgebarsten met de komst van 3D TV. In eerste instantie zul je wellicht denken dat zowel de plasma als LCD technologie 3D content in vrijwel dezelfde manier weergeven, maar dit is niet het geval aangezien de twee technologieën zeer verschillend zijn in de manier waarop de content verwerken en weergeven. Lees verder..

Voor meer 3D TV nieuws, kijk snel op 3DTVMagazine.nl

Reacties (0)