3DTV Magazine nieuws update – 10

18 juli 2010 3 Minuten 0 Reacties
gravatar

Vanaf de introductie van 3D TV horen we vaak dat de techniek gevaren voor de gezondheid kan opleveren en dan vooral voor kinderen. De discussie blijft eigenlijk nu ook weer bestaan. Sommige experts zeggen dat het gevaarlijk kan zijn, anders zeggen van niet. Daarnaast was er de afgelopen twee weken nieuws over 3D gaming, 3D uitzendnormen en maakte Sony een aantal nieuwe 3D producten bekend. Onze partner website, 3DTVMagazine.nl heeft al het 3D nieuws als eerste en geeft de meest uitgebreide uitleg over 3D TV, de 3D technieken, 3D soorten, 3D accessoires, en nog veel meer. Hieronder vind je het belangrijkste 3D TV nieuws van afgelopen week zodat je ook via ons op de hoogte blijft van het laatste 3D TV nieuws.

3D TV toch gevaarlijk voor vooral kinderen? Na de lancering van de 3DS kwam Nintendo al met de waarschuwing dat de 3D ervaring gevaren kon opleveren voor kinderen onder de zeven jaar. Ook Samsung geeft al enige tijd waarschuwingen bij haar 3D producten. Volgens met merk lopen vooral kinderen, zwangere vrouwen en ouderen gevaar. Maar dit is blijkbaar geen nieuws en al jaren bekend. Lees verder..

3D gaming via PC op 3D TV met NVIDIA NVIDIA komt binnenkort met een softwarepakket om je PC te verbinden met een 3D TV, zodat je 3D games via je PC op je 3D TV kunt spelen en ook 3D films kunt weergeven. Hiervoor heb je een NVIDIA 3D Vision PC nodig, of je kunt je PC, welke reeds is uitgerust met een NVIDIA GeForce CPU, upgraden met een softwarepakket dat 39,00 euro gaat kosten. Lees verder.

Japan niet overtuigd van 3D, brillen krijgen de schuld Japanse consumenten blijken niet compleet overtuigd van 3D. Dit wijst een nieuw onderzoek althans uit. Volgens dit onderzoek van Kakaku.com geeft 70 procent het feit dat je een bril moet dragen voor het 3D effect als reden om geen 3D TV te kopen. De vragen werden gesteld aan 9.000 mensen en de uitkomsten waren niet ter ondersteuning voor mensen die denken dat 3D een grote hit wordt. Lees verder..

Sony maakt 3D makkelijk met nieuwe home cinema systemen Sony heeft een serie ’3D vriendelijke’ home cinema systemen op de markt gebracht die 3D Blu-ray video signalen kunnen ontvangen en doorsturen. Afgezien van de lastige specificaties en technieken van 3D is het feit dat oudere receivers niet kunnen omgaan met 3D signalen een grote irritatie voor velen home cinema fans. Het is dus goed nieuws dat Sony’s nieuwe line-up uit twee surround sound/versterker combinaties – De HT-AS5 en HT-AF5 – en de BDV-470SS, een compleet systeem met een 3D Blu-ray speler, bestaat. Lees verder..

Europese zenders prefereren Full HD 3D boven side-by-side Meer dan de helft van de Europese zenders en uitzendinstanties kiezen ervoor om niet de Frame Compatible (beter bekend als Side-by-Side of Half 3D) techniek te gebruiken voor het verzenden van 3D beelden, zoals bijvoorbeeld de Engelse zender Sky wel doet. Een recent onderzoek door EBU geeft aan dat 51,9 procent van haar leden (vooral publieke zenders) door voorkeur geven aan de Service Compatible techniek (beter bekend als de Full 3D techniek), waarbij linker en rechter beelden zonder het verlies van resolutie gereproduceerd worden. Lees verder..

3D films pijnlijk voor 12 procent van bevolking Een Britse organisatie voor de oogzorg, The Eyecare Trust. heeft naar eigen onderzoek geconcludeerd dat 3D films bij 12 procent van de Britse bevolking voor hoofdpijn zou kunnen zorgen door slechte binoculaire visie. Terwijl vele mensen de 3D Blockbusters Avatar en Alice in Wonderland prachtig vonden is er volgens The Eyecare Trust dus meer dan 1 op de 10 mensen die een probleem met het zicht heeft wat ervoor zorgt dat ze de individuele beelden voor elk oog niet correct kunnen verwerken, wat een matige 3D beleving tot gevolg heeft. Lees verder..

Samsung komt met nieuwe 3D Blu-ray spelers In een aantal Amerikaanse webshops als Amazon en Best Buy zijn drie nieuwe 3D Blu-ray spelers van Samsung gesignaleerd. Samsung zelf heeft er nog geen melding van gemaakt, maar lang zal dat niet meer duren. De nieuwe modellen zijn de BD-C5900, BD-C6800 en BD-C7900. Lees verder..

Voor meer 3D TV nieuws, kijk snel op 3DTVMagazine.nl

Reacties (0)