Dit zijn de 2018 oled tv’s van LG – W8, E8, C8 en B8 serie

03 januari 2018 3 Minuten 16 Reacties
LG-W8-oled

De Koreaanse fabrikant komt ook dit jaar weer met een complete line-up oled tv's, bestaande uit de W8-serie, de E8-serie, de C8-serie en de B8-serie.

De oplettende lezer ziet dat de G-serie dit jaar ontbreekt.

LG 2018 oled tv’s

De topmodellen oled tv’s voor 2018 zijn uitgerust met de ThinQ spraakassistent en de nieuwe A9 ‘Alpha’ processor, waar we eerder al over schreven. Dankzij het ThinQ-platform moeten de tv’s een nog centralere rol in het huis innemen. Zo kun je de tv middels spraak bedienen en kun je ook smarthome-apparaten in huis bedienen. De A9-processor moet zorgen voor een nog betere beeldkwaliteit, met name op het gebied van ruisonderdrukking en kleurweergave.

Nieuw is ook de ondersteuning voor HFR (High Frame Rate), met een maximum van 120 frames per seconde in 4K-kwaliteit. Dankzij HFR verlies je bij snel bewegende beelden minder details en het is dus met name interessant voor sport en games. Echter, aangezien HDMI 2.1 niet aanwezig is wordt HFR voorlopig alleen ondersteund via streaming. Nu is dat geen groot probleem aangezien er nog nauwelijks content in 120 fps beschikbaar is.

LG biedt ook in 2018 een brede ondersteuning voor high dynamic range. Zo wordt HDR10 ondersteund, kun je Dolby Vision-materiaal weergeven, is er ondersteuning voor HLG aanwezig en is ook de Advanced HDR modus van Technicolor toegevoegd. Of LG ook ondersteuning voor HDR10+ gaat toevoegen is nog niet duidelijk. Op het gebied van audio is er volledige ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig. De W8- en E8-series krijgen een 4.2-kanaals audiosysteem met 60 Watt aan vermogen, terwijl de C8- en B8-series een 2.2-kanaals systeem met 40 Watt aan vermogen meekrijgen. Verwacht echter niet dat de tv Dolby Atmos in alle glorie kan weergeven; dankzij deze ondersteuning kan de tv wel een Dolby Atmos-signaal van een streamingdienst in bitstream doorsturen naar bijvoorbeeld een receiver.

De W8-, E8- en C8-series kunnen 4K-materiaal in HDR en met HFR afspelen dankzij de A9 Alpha-processor. De B8-serie kan dit helaas niet aangezien deze modellen over de A7-processor beschikken. Deze modellen kunnen alleen 4K plus HFR, 4K plus HDR, of Full HD plus HDR en HFR weergeven.

Overzicht 2018 LG oled tv’s

Serie Design Maten Beschikbaarheid Processor
W8 Wallpaper 65, 77 Juni 2018 A9 “alpha”
E8 Picture-on-Glass 55, 65 Juni 2018 A9 “alpha”
C8 Super-Slim 55, 65, 77 Maart 2018 A9 “alpha”
B8 Super-Slim 55, 65 Juni 2018 A7

Design

Qua design zien we geen grote verschillen terug met vorig jaar. Het vlaggenschip is nog altijd de W8-serie, bestaande uit modellen die als behang aan de muur gemonteerd kunnen worden en voorzien worden van een soundbar die over alle aansluitingen en componenten beschikt. De E8-serie komt wederom met een Picture-on-Glass design, waarbij het oled-paneel achter een glasplaat geplaatst is. De glasplaat loopt dit jaar echter verder door naar beneden en de soundbar lijkt nu weggewerkt in de behuizing.

Prijs en beschikbaarheid

LG stelt de nieuwe oled tv’s volgende week officieel voor tijdens CES 2018. Niet veel later verwachten we meer te weten over de prijzen en lanceerdata voor de Nederlandse en Belgische markt.

Lees ook onze LG E8-serie oled tv review en onze review van de LG C8-serie oled tv.

Reacties (16)