Orange Belgium lanceert eigen smarthomeportfolio met app

01 oktober 2020 1 Minuut 1 Reacties
orange-belgium-camera

Orange Belgium laat weten een geheel eigen smarthomeplatform te lanceren, bestaande uit een lamp, camera en slimme contactdoos.

Smarthomeplatform van Orange Belgium

Het systeem van Orange Belgium, genaamd Orange Smart Home, werkt met apparaten van fabrikant Konyks, die voor het eerst in België beschikbaar is. De producten werken samen met de reeds beschikbare Google Nest Mini, Nest Hub en Chromecast.

De drie apparaten van Orange werken allemaal met dezelfde applicatie voor op je smartphone. De app in kwestie laat je de producten installeren en bedienen. Ook kun je smarthomescenario’s instellen. Denk dan aan scenario’s als “schakel de stopcontacten uit als ik het huis verlaat” of “zet de camera in de privacy-modus als ik thuis ben”. Met de producten wil het bedrijf in elk geval drie dingen voor elkaar krijgen: energieverbruik verminderen, veiligheid en comfort verhogen en genieten van nieuwe vormen van entertainment.

De basis van het systeem is het inmiddels bekende Tuya Smart Platform. Dat systeem maakt het mogelijk producten van verschillende fabrikanten samen te laten werken binnen de Tuya-app. In sommige gevallen ondersteunen zelfontwikkelde systemen ook de producten van andere fabrikanten, maar daar moet je niet op rekenen. Daarnaast is er ondersteuning voor de Google Assistent via de Google Nest Audio, Google Nest Mini, Google Home en natuurlijk de Google Nest Hub. Alexa wordt ook ondersteund, maar die spreekt momenteel geen Nederlands of Vlaams.

Advertentie

De producten van Orange Belgium zijn in drie verschillende pakketten beschikbaar, maar kunnen ook los gekocht worden. Voor meer informatie bezoek je de website van het bedrijf.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Peter

Peter
01 oktober 2020 om 15:38

Konyks is toch gewoon Chinese troep van Tuya? Ooit een keer gekocht via Amazon, maar zal het zeker niet aanraden. Lijkt dezelfde stekker als toen.

Inloggen