Yamaha presenteert YAS-203 soundbar en NX-B150 tv-soundbooster

09 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
Yamaha-YAS-203

Yamaha pakt flink uit tijdens IFA 2014. We hebben inmiddels al verschillende nieuwe producten van het bedrijf voorbij zien komen, waaronder nieuwe Relit-speakers met sfeerverlichting. Yamaha staat echter ook bekend om zijn goede soundbar-systemen en ook op dit gebied wordt een nieuw model geïntroduceerd; de Yamaha YAS-203.

Yamaha YAS-203

De nieuwe YAS-203 soundbar biedt 7-kanaals virtueel surround-sound uit één langwerpige luidsprekerbehuizing. Er wordt gebruikgemaakt van Yamaha’s Air Surround Extreme-technologie waarmee met behulp van complexe algoritmen een ruimtelijk geluid wordt geproduceerd. Dit moet volgens de fabrikant voor een 7.1-kanaals geluid zorgen. De speaker is voorzien van een digitale versterker en twee luidsprekersconussen van 5,5 cm. Dankzij de Bass Extension Processing-technologie ontstaat volgens Yamaha een gedetailleerd geluid dat de hele ruimte vult.

Een draadloze subwoofer zorgt in combinatie met de soundbar voor de lage tonen. De Advanced YSTII-technologie van Yamaha moet daarbij garant staan voor krachtigere bastonen uit de compacte behuizing. Terwijl de draadloze subwoofer flexibel kan worden opgesteld in de ruimte, kan de platte, gebogen soundbar direct bij de televisie worden geplaatst. Indien gewenst kan de YAS-203 via de lerende functie ook worden bediend met de afstandsbediening van de televisie. Bediening via smartphone of tablet is ook mogelijk. Hiervoor biedt Yamaha de gratis Home Theater Controller-app voor iOS en Android aan.

UniVolume zorgt daarnaast voor een constant niveau van het volume uit alle bronnen – omslachtige handmatige aanpassing, bijvoorbeeld bij luide reclameblokken, is daarmee verleden tijd. De ClearVoice-technologie zorgt bovendien voor een betere verstaanbaarheid van spraak, zowel bij films, journaaluitzendingen en sportcommentaren.

Advertentie

Yamaha NX-B150

Als alternatief zorgt het luidsprekersysteem NX-B150 voor 2.1 kanaals-audio in de woonkamer. Dankzij een draadloze verbinding is het systeem eenvoudig geïnstalleerd, maar ook verbinding middels een kabel is mogelijk. De luidspreker voor lage tonen is voorzien van een 13cm-woofer. De hoek van de individuele luidsprekers is vrij in te stellen.

De luidsprekers zijn uit één stuk metaal gevormd en beschikken op die manier over een harmonieus uiterlijk zonder zichtbare naden. Deze constructie vermindert tegelijkertijd storende trillingen. De beide stereoluidsprekers, die vrij opgesteld kunnen worden, kunnen ook aan de muur worden bevestigd. Zowel de YAS-203 als de NX-B150 is Bluetooth-compatibel, wat het mogelijk maakt om muziek draadloos vanaf bijvoorbeeld smartphone, notebook en tablet te streamen.

De nieuwe soundbar en het nieuwe soundsysteem zijn vanaf oktober verkrijgbaar in de handel. De adviesverkoopprijs is 399,00 euro voor de YAS-203 en 279,00 euro voor de NX-B150.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)