Yamaha presenteert MusicCast Bar 40 en MusicCast Bar 400

13 juni 2018 2 Minuten 0 Reacties
yamaha-musiccast-bar-400-1

Yamaha heeft woensdag twee nieuwe soundbars aangekondigd. De Yamaha MusicCast Bar 40 en MusicCast Bar 400, met draadloze subwoofer. Beide soundbars voegen zich met Yamaha MusicCast naadloos in het Multiroom-netwerk bij je thuis in.

Dit zijn de MusicCast Bar 40 en MusicCast Bar 400

De Yamaha MusicCast Bar 40 biedt ondersteuning aan voor DTS Virtual: X, waardoor de homecinemabeleving naar een hoger niveau kan worden getild door middels van digitale surround sound. De Bar 400 doet er met een draadloze subwoofer nog een schepje bovenop en zorgt met krachtige bassen voor een vol geluidsdecor. Beide soundbars ondersteunen het multiroom netwerk van Yamaha, zijn optioneel met surround luidsprekers draadloos uit te breiden en bieden tal van aansluitmogelijkheden, zoals hdmi en bluetooth.

Alle in het lokale Multiroom-netwerk geïntegreerde apparaten communiceren met elkaar zodat iedere bron in iedere ruimte beschikbaar is. Zo kunnen de MusicCast Bar 40 en de Bar 400 in de woonkamer bijvoorbeeld ook muziek afspelen die wordt gestreamd vanaf een smartphone, Mac, pc of NAS. Ook bestanden met hoge resolutie worden in hun volledige pracht weergegeven, met inbegrip van flac, wav en aiff met tot wel 192 kHz / 24-bit en Apple Lossless met tot wel 96 kHz / 24-bit. Daar blijft het natuurlijk niet bij.

Advertentie

Dankzij MusicCast-surround zijn de huidige Yamaha-soundbars flexibel wanneer het surround-systeem wordt uitgebreid. Voor een ruimtelijker geluid kunnen de compatibele luidsprekers MusicCast 50 of MusicCast 20 op ieder moment worden toegevoegd als draadloze surround-luidspreker. Het innovatieve en toegankelijke MusicCast-surround-systeem maakt bovendien de uitbreiding van de MusicCast Bar 40 mogelijk met de compatibele draadloze subwoofer MusicCast Sub 100 voor een extra laag aan basgeluid.

De soundbars kunnen vrij worden geplaatst en zijn laag genoeg zodat ze niet voor het beeld staan. Ze zijn bovendien geschikt voor montage aan de wand. Ze bieden ook enkele van verbindingsmogelijkheden. Bronnen kunnen via hdmi, optisch digitaal, via Bluetooth of wlan en via AirPlay worden afgespeeld. De Yamaha Compressed Music Enhancer verhoogt de geluidskwaliteit zodat ieder uitgangsmateriaal levendiger en krachtiger klinkt. Bovendien is hij geoptimaliseerd voor het verbeteren van muziek bij het afspelen via bluetooth.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha MusicCast-soundbars zijn vanaf september 2018 verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt 499,00 euro voor de MusicCast Bar 40 en 699,00 euro voor de MusicCast Bar 400, beide inclusief btw.

Reacties (0)