Yamaha lanceert YSP-2500 soundbar met 4K-ondersteuning

11 juni 2014 1 Minuut 2 Reacties
Yamaha-YSP-2500-2

Yamaha heeft deze week de opvolger van de YSP-2200 Digital Sound Projector, oftewel soundbar, aangekondigd. Het nieuwe model gaat onder de naam YSP-2500 en beschikt net als zijn voorganger over de Intellibeam-technologie waarmee een ruimte vullend en virtueel 7.1-kanaals surround geluid weergegeven moet worden.

Yamaha YSP-2500

De Yamaha YSP-2500 is een soundbar die door zijn compacte formaat voor de tv geplaatst kan worden en vergezeld wordt door draadloze subwoofer. De soundbar beschikt over een aluminium chassis dat trillingen moet voorkomen dus dus een betere audioweergave verzorgt. In de behuizing vinden we een array met 16 luidsprekers terug, die elk een vermogen van 2 Watt hebben en door de unieke plaatsing een breed geluidsveld kunnen verzorgen.

Yamaha heeft verschillende modi voor het BEAM-systeem ontwikkeld, waaronder de 5BEAM + 2 modus voor een virtuele surround weergave, een 3BEAM modus voor film en een 3BEAM + Stereo modus voor de weergave van muziek. De soundbar kan middels een app voor smartphones, draaiend op Android of iOS, bediend worden. Met deze app kan ook de hoke van de geluidsbundels en de gewenste reflectie aan de hand van de akoestiek van de kamer afgesteld worden. De speaker biedt ondersteuning voor high-res audioformaten als DTS-HD en Dolby TrueHD.

De YSP-2500 wordt geleverd met een draadloze subwoofer die een vermogen van 75 Watt heeft en overal in de ruimte geplaatst kan worden, zowel horizontaal als verticaal. Opvallend is dat Yamaha de soundbar uitgerust met HDMI 2.0-poorten die ondersteuning voor 4K 50/60p pass-through en 3D-weergave bieden. De speaker is uitgerust met drie HDMI-ingangen, één HDMI-uitgang, twee digitale optische aansluitingen, een digitaal coaxiale aansluiting en een analoge ingang. Muziek kan draadloos naar de speaker gestreamd worden middels Bluetooth. De aptX-technologie moet zorgen voor een hoogwaardige audiokwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha YSP-2500 moet vanaf juli in de winkels liggen voor een adviesprijs van 899 euro. De soundbar wordt in een zwarte of zilveren afwerking verkocht.

Reacties (2)