Yamaha lanceert YAS-109 en YAS-209 soundbars met Alexa-integratie

19 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
Yamaha YAS-109

Yamaha introduceert de YAS-109 en de YAS-209, twee nieuwe soundbars met DTS Virtual:X audioweergave en geïntegreerde spraakbediening via Amazon Alexa.

Ook geven de soundbars je direct toegang tot je favoriete muziek middels Spotify Connect, Amazon Music of Bluetooth.

Yamaha YAS-109 en YAS-209 soundbars

De Yamaha soundbars YAS-109 en YAS-209 kunnen voor de televisie geplaatst of aan de muur bevestigd worden. Naast een HDMI-ingang en -uitgang (met ARC) heb je de beschikking over een optische ingang. De basis van de soundbars wordt gevormd door de DTS Virtual:X-technologie, mar ook Dolby Digital en DTS Digital Surround worden ondersteund.

In samenwerking met Amazon heeft Yamaha de Alexa-spraakbediening geïntegreerd in de YAS-109 en de YAS-209. Via de ingebouwde microfoons worden spraakopdrachten herkend en uitgevoerd. Zo kan het volume bijvoorbeeld middels spraak worden veranderd. Alexa kan ook worden gedempt of volledig worden gedeactiveerd als de soundbar is uitgeschakeld. De afstandsbediening heeft een speciale knop voor de Alexa-bediening en biedt daarnaast een klassieke bediening als alternatief. Ook de bediening met smartphones en tablets is mogelijk via de gratis Yamaha-app.

Daarbij bieden de soundbars ondersteuning voor 4K-HDR-video, en dankzij de Yamaha Clear Voice-technologie moeten dialogen helder weergegeven worden. Om naast films en videogames ook eigen muziek af te kunnen spelen, staan naast de overdracht via Bluetooth ook de streamingdiensten Spotify Connect en Amazon Music ter beschikking. Terwijl in de YAS-109 twee ingebouwde diepe-tonen-luidsprekers voor een krachtige bas zorgen, wordt de YAS-209 geleverd met een extra draadloze subwoofer.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Yamaha soundbars zijn vanaf augustus/september in Nederland en België verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs voor de YAS-109 bedraagt 299,00 euro, de YAS-209 met extra draadloze subwoofer kost 429,00 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)