Yamaha lanceert SR-C20A en SR-B20A soundbars

26 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
Yamaha SR-C20A

Yamaha brengt binnenkort twee nieuwe soundbars op de markt; de SR-C20A en SR-B20A. Beide modellen zijn ontworpen om de audioweergave tijdens het kijken naar tv-programma's en films naar een hoger niveau te tillen. De soundbars zijn compact maar volledig uitgerust en passend bij elke televisie.

Yamaha SR-C20A en SR-B20A soundbars

De Yamaha SR-C20 is het nieuwe instapmodel, met een compact formaat van 600mm bij 64mm. Hierdoor kan de speaker in nagenoeg elke ruimte en onder elkaar televisie gebruikt worden. De soundbar is voorzien van twee full-range drivers en een subwoofer met een totaal vermogen van 100 Watt. Op het gebied van connectiviteit is er een HDMI ARC-poort aanwezig, vergezeld door twee optische inputs en een analoge stereo-input.

De SR-B20 is de vervanger van de YAS-107 en biedt een vermogen van 120 Watt via twee tweeters en twee woofers. Voor diegenen die nog wat meer van de lage tonen verwachten is er de mogelijkheid een externe subwoofer aan te sluiten. De soundbar heeft een formaat van 910mm bij 53mm en kan zowel voor een televisie geplaatst worden als aan de muur gemonteerd worden. Wanneer je voor muurmontage kiest heb je geen extra beugel nodig; de soundbar kan direct aan de muur gehangen worden. Qua aansluitingen komen de SR-C20 en SR-B20 overeen.

Zowel de SR-C20 als de SR-B20 beschikt over bluetooth 5.0 voor het streamen van audio en elke soundbar komt met te personaliseren audiomodi (standaard, stereo, game, movie) en een virtuele surroundmodus. De SR-C20A biedt ondersteuning voor Dolby Audio surround terwijl de SR-B20A ook DTS Virtual:X ondersteunt. De Clear Voice technologie op beide modellen moeten dialogen helder weergeven.

Beide soundbars kunnen met de afstandsbediening van de tv (wanneer via HDMI aangesloten) bediend worden, maar je kunt ook kiezen voor de remote die met de soundbar geleverd wordt of de Sound Bar Controller App van Yamaha. En alsof dat nog niet voldoende is kun je de knoppen op het apparaat zelf gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha SR-C20A en SR-B20A soundbars zijn vanaf september te koop voor respectievelijk 259 euro en 279 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)