Yamaha lanceert compacte RX-S602 av-receiver met MusicCast

30 mei 2018 1 Minuut 3 Reacties
Yamaha-RX-S602

Yamaha introduceert met de RX-S602 zijn nieuwste slimline-model av-receiver. In de compacte behuizing (111mm hoog) van de 5.1-kanaals-netwerkreceiver bevinden zich diverse nieuwe standaarden en technieken, waaronder HDR (met Dolby Vision), CINEMA DSP 3D, YPAO kalibratie en Yamaha's MusicCast voor een multiroomnetwerk.

Yamaha RX-S602

De RX-S602 biedt dus ondersteuning voor MusicCast waardoor je het apparaat onderdeel van het multiroomnetwerk kunt maken. Ook worden hi-res-audioformaten zoals FLAC (92 kHz / 24-bit) en WAV (192 kHz / 32-bit) of Apple Lossless (96 kHz / 24-bit) ondersteunt, desgewenst door het hele huis. De nieuwe MusicCast-surroundtechnologie maakt het bovendien mogelijk om het homecinema-geluid uit te breiden, middels de MusicCast 50 of MusicCast 20 en de draadloze subwoofer MusicCast SUB 100.

CINEMA DSP 3D levert met Virtual Speaker-technologie driedimensionale sound zonder dat er daadwerkelijk fysieke luidsprekers aanwezig zijn. Zo moet een 5.1-systeem klinken als een 7.1-kanaals set-up. Voor een levendiger geluid zorgt de Yamaha Compressed Music Enhancer, die speciaal voor het verbeteren van muziek bij het afspelen via Bluetooth is geoptimaliseerd.

De receiver beschikt over vier HDMI-ingangen, allen voorzien van ondersteuning voor 4K Ultra HD en HDR (Dolby Vision, HLG en HDR10). Daarnaast beschikt het model over een geïntegreerde DAB/DAB+ tuner, automatische kalibratie (YPAO) met de meegeleverde microfoon, en ondersteuning voor streamingdiensten als Spotify, Napster en Deezer. Met de AV Controller-app kunnen alle functies en instellingen van de RX-S602 verder worden bediend via de smartphone of tablet. Dit geldt ook voor de CINEMA DSP 3D-programma’s met geluidsprofielen op maat voor films, muziek en videogames.

Prijzen en beschikbaarheid

De Yamaha slimline av-receiver RX-S602 is vanaf september 2018 verkrijgbaar in de vakhandel in de kleuren zwart, titanium en wit.  De prijs wordt later bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Swoopp

Swoopp
31 mei 2018 om 07:30

Met 4 HDMI porten is hij helaas niet goed voor mij heb er 5 nodig.
Jammer was anders een leuk ding geweest.
Zoek 4k en Dolby Vision ondersteuning met een goede return audio via HDMI.
Dan maar wachten tot de vorige modellen in de aanbieding komen.

Inloggen
Kamran Babaei

Kamran Babaei
12 juni 2018 om 00:01

Aardig prijskaartje.. €629,-

Inloggen
Frank

Frank
06 augustus 2020 om 19:34

Mooi ‘open’ & ‘transparante’ weergave. Vergelijkbaar (of net iets beter) dan de slimline uitvoering van mijn Marantz NR1603.

+ Bi-Amp mogelijkheid
+ Veel weergavemogelijkheden (DAB+, FM, diverse audioformaten & streamingdiensten)
+ Compacte hoogte (11 cm)
+ Fraai minimalistisch ontwerp

– Geen ingang voor een platenspeler (moet toch niet zo heel moeilijk zijn)
– Bij het uitschakelen van het beeldscherm wordt door HDMI-CEC, indien ingesteld) de geluidsweergave kort onderbroken (iets voor een firmaware update?)
– Kwalitatief matige plastic draaiknoppen (bij andere merken in deze prijsklasse hetzelfde)
– Afstandsbediening met kleine knopjes (mag kwalitatief wat beter)
– Veel flauwekul DSP instellingen (Munich Hall, Sci-Fi en meer van deze onzin)

Inloggen