Yamaha komt met vier nieuwe AV receivers, waaronder RX-V671 topmodel

14 april 2011 2 Minuten 0 Reacties
Yamaha-RX-V671

In de VS heeft Yamaha al een gedeelte van 2011 AV receiver line-up bekend gemaakt. De 71 serie begint bij de aantrekkelijk geprijsde RX-V371 en gaat omhoog tot de RX-V671 (afgebeeld), welke is voorzien van onder andere DLNA en Windows 7 streaming certificering. Alle nieuwe modellen zijn geschikt voor 3D beschikken over ARC (Audio Return Channel) compatibiliteit en Yamaha's Compressed Music Enhancer.

Op alle receivers behalve de RX-V371 vindt je een directe digitale iPod aansluiting via de ISB poort aan de voorzijde, Yamaha’s YPAO automatische kalibratie en een verbeterde grafische user interface die geplaatst is over het beeld waar je naar kijkt. Na de break vin je de specs van alle vier de nieuwe receivers.

Yamaha RX-V371

Deze 5 x 100 Watt receiver biedt 5.1 kanaals verwerking, vier HDMI inputs en een HDMI output, iPod/iPhone compatibiliteit via het optionele YDS-12 Universal Dock en Bluetooth connectiviteit via de YBA Wireless Audio Recover. Ook maakt de receiver gebruik van Yamaha’s Scene knoppen voor snelle toegang tot surround en andere presets.

Yamaha RX-V471

De RX-V471 is een 5 x 105 Watt versterker en voegt de nieuwe on-screen user interface, een USB poort met directe digitale iPod/iPhone verbinding, en de Yamaha Parametric Room Acoustic Optimiser toe aan de RX-V371 specificaties. Ook maakt de receiver gebruik van Yamaha’s Cinema DSP 3D techniek welke moet zorgen voor een wijd, hoog en dicht geluidsveld. De Virtual Presence Speaker techniek zorgt voor een extra speaker effect om het geluidsveld te vergroten.

Yamaha RX-V571

Een stapje hoger vinden we de 7.1 kanaals RX-V571 receiver. Dit model beschikt over een 7 x 105 Watt versterker, zes HDMI ingangen, een HDMI uitgang, en analoge en HDMI video upscaling naar 1080p resolutie.

Yamaha RX-V671

De RX-V671 receiver sluit het rijtje af met een vermogen van 7 x 125 Watt en voegt daarnaast nog een aantal netwerkmogelijkheden toe. Dit model kan via ethernet muziek streamen (in WAV, MP3, WMA, AAC en FLAC formaten) vanaf nagenoeg iedere computer en opslagapparaat. Internet radio toegang is beschikbaar via het vTuner platform en de receiver is compatibel met streaming diensten als Napster en Pandora.

De RX-V671 kan via het draadloze netwerk bediend worden met een iPod, iPhone of iPad wanneer je de AV Controller app van Yamaha download.

De nieuwe receivers zijn eind april te koop.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)