‘VLC ondersteunt binnenkort Google Chromecast’

20 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
vlc-windows-10

VLC werkt al een tijdje aan ondersteuning voor Google Chromecast. Nu ziet het er echter naar uit dat die ondersteuning er toch echt (eindelijk) aan komt. De eerste tekenen van leven van de feature zijn namelijk gespot in een instabiele versie van de populaire mediaspeler.

‘Binnenkort ondersteunt VLC Google Chromecast’

Media streamen naar Google Chromecast is een handig middel om je foto’s, video’s en muziek te streamen over je wifi-netwerk van een smart device naar je televisie toe. Je hebt daarvoor al een aantal handige apps, maar één van de meest populaire mediaspelers van dit moment, VLC, ondersteunt de feature nog niet. Maar binnenkort wellicht wel, aangezien de ondersteuning voor de Chromecast is gespot in een instabiele versie van de Windows-versie. In deze builds is er echter nog geen ‘cast’-knop gevonden, zoals je die wel elders zul aantreffen.

In plaats daarvan dien je (zoals het er nu naar uitziet) naar Tools te gaan en vervolgens op Render Output te klikken. Deze optie kun je nu ook al gebruiken om het beeld op een ander scherm te projecten dan het computerscherm voor je. De app zal je Chromecast herkennen wanneer je erop klikt, waarna je dus de content zou moeten kunnen streamen. Op moment van schrijven werkt de functie nog niet – ja, de Chromecast wordt herkend, maar daar blijft het bij. VLC heeft zelf hier nog niets over bekendgemaakt; hopelijk volgt aan release snel.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)