Video: Yamaha focust op MusicCast met introductie WXAD-10

11 april 2017 2 Minuten 0 Reacties
Yamaha WXAD-10

Yamaha heeft afgelopen week in Frankfurt diverse nieuwe producten voor 2017 aangekondigd. Het bedrijf legt de focus zoals verwacht op MusicCast en introduceert met de WXAD-10 een interessant nieuw product.

MusicCast groot succes voor Yamaha

De presentatie stond vrijwel geheel in het teken van MusicCast, het multiroomplatform van Yamaha. MusicCast is volgens het bedrijf het afgelopen jaar verantwoordelijk geweest voor 58 procent meer verkopen, en op het gebied van smart audio zelfs 143 procent. Yamaha heeft op het gebied van multiroom inmiddels een marktaandeel van 6,5 procent en is daardoor de nummer drie op de markt.

Nieuwe receivers en Alexa

Alles wat we in Frankfurt te zien kregen stond in het teken van MusicCast. Yamaha toonde de nieuwe RX-V83-serie av-receivers en liet weten dat we in oktober een update voor alle MusicCast-producten kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor Amazon Alexa toegevoegd wordt. Dit betekent dat je de producten middels je stem kunt bedienen.

WXAD-10

Maar, eigenlijk stond alles in het teken van één nieuw product; de Yamaha WXAD-10. Dit is een soort adapter waarmee je van elk (oud of nieuw) audiosysteem een MusicCast-compatible systeem maakt. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een analoge ingang. Eenmaal aangesloten kun je via bluetooth of AirPlay muziek naar het audiosysteem streamen, apps als Tidal en Spotify gebruiken en zelfs hoge resolutie audio weergeven. Alles kan simpel bediend worden middels de Controller-app van Yamaha.

Advertentie

Yamaha toonde in Frankfurt diverse toepassingen voor de WXAD-10. Zo kun je het apparaatje aansluiten op je Clavinova-serie piano om zo mee te spelen met de muziek die je vanaf je smartphone of tablet streamt naar de ingebouwde speaker van de piano. Ook kun je de WXAD-10 aansluiten op een versterker voor je instrument, ook weer zodat je simpel met een stuk muziek kunt meespelen. Dit natuurlijk naast alle andere toepassingen, als een koppeling met je oudere receiver of je antieke audiosysteem. De WXAD-10 ligt vanaf volgende maand in de winkels voor een prijs van 149 euro.

Lees ook onze Yamaha WXAD-10 review.

Reacties (0)