Update: Sony komt met drie goedkopere draadloze koptelefoons

02 april 2020 2 Minuten 2 Reacties
Sony CH710N-hoofdtelefoon

Het Japanse Sony heeft een betaalbare koptelefoon met noise cancelling en goedkopere draadloze oortjes aangekondigd. De WH-CH710N koptelefoon en de WF-XB700 draadloze oortjes kosten allebei 150 euro en zijn nu te bestellen. Daarnaast komt het met de WI-SP510 sportoortjes voor 80 euro.

WH-CH710N koptelefoon met noise cancelling

De WH-CH710N beschikt over noise cancelling door de aanwezigheid van twee ruissensors. Deze kunnen ook ingesteld worden op een modus waarbij omgevingsgeluid wel te horen blijft. In de hoofdtelefoon zitten drivers van 30 millimeter. Hij zou maar liefst 35 uur meegaan op één lading, waarbij 10 minuten opladen genoeg moet zijn om hem weer een uur te kunnen gebruiken. Opladen gaat via USB-C en er is ook een 3,5 millimeter-aansluiting aanwezig. De hoofdband en de oorschelpen zijn verstelbaar, waardoor hij op de meeste hoofden en in de meeste koffers past. Handsfree bellen en spraakbediening van je telefoon worden ondersteund, en hij is makkelijk te koppelen via bluetooth door de NFC OneTouch technologie.

WF-XB700 draadloze bluetooth oortjes

De WF-XB700 beschikt niet over noise cancelling, maar heeft wel Sony’s Extra Bass technologie aan boord. Daarmee moeten lage tonen een stuk natuurlijker klinken. De oortjes moeten zo’n 9 uur mee kunnen gaan op één lading, en het meegeleverde oplaaddoosje kan de oortjes nog een keer opladen voor een totale accuduur van 18 uur. Ook hier zou 10 minuten opladen genoeg zijn voor een uur aan luisterplezier. De oortjes zelf zijn spatwaterbestendig (IPX4), maar het oplaaddoosje is dat niet. De oortjes zijn ontworpen om op drie plaatsen in het oor te rusten, waardoor ze niet aan het oor gaan hangen. Ze beschikken eveneens over handsfree bellen en spraakbediening.  

Update

Na nadere berichtgeving van Sony is duidelijk dat er nog een derde model aan de line-up wordt toegevoegd. Het gaat om de WI-SP510 sportoortjes. Deze zijn spatwaterdicht (IPX5) en kunnen daardoor goed tegen zweet. Ook kun je ze na het sporten schoonspoelen met water. De oortjes moeten 15 uur op één lading meegaan, en opladen gaat met een USB-C kabel.  Ze hebben een nekbandontwerp, waardoor je ze wanneer ze niet gebruikt worden aan de band kunt laten bungelen. Elk oortje heeft een ingebouwde magneet, wat ervoor moet zorgen dat de snoertjes minder snel in de knoop gaan zitten. Net als de andere modellen beschikt de WI-SP510 over spraakbesturing en de mogelijkheid om handsfree te bellen.

Tenslotte heeft Sony bekendgemaakt dat de WF-XB700 en WI-SP510 draadloze oortjes vanaf half april verkrijgbaar zijn. De WH-CH710N koptelefoon met noise cancelling komt daar eind april achteraan.

Reacties (2)