Triangle lanceert actieve versies van BR03 and BR02 boekenplankspeakers

20 mei 2022 1 Minuut 0 Reacties
Triangle BR03 BT 1

De Franse luidsprekerfabrikant Triangle komt met actieve versies van zijn veelgeprezen BR03 en BR02 boekenplankluidsprekers. De nieuwe modellen krijgen de namen BR02 BT en BR03 BT mee.

Triangle wil het succes van zijn passieve designs doorvoeren naar een gebruiksvriendelijk alles-in-één pakket, inclusief bluetooth aptX waarmee audio draadloos tot 24-bit/48kHz afgespeeld kan worden. Echter, Triangle heeft ervoor gekozen geen WiFi-streaming aan de luidsprekers toe te voegen.

In plaats daarvan zijn er wel fysieke aansluitingsmogelijkheden, waaronder een optische ingang, een coaxiale input, een 3.5mm-poort, subwoofer aansluitingen en een paar RCA-aansluitingen die als MM phono-input geconfigureerd kunnen worden. Speciaal hiervoor heeft Triangle samen met Pro-Ject een bijpassende draaitafel ontwikkeld die vanaf september beschikbaar is.

De BR02 BT levert een vermogen van 50 watt per kanaal naar zijn 13cm mid/bass drivers en EFS dome tweeters, terwijl de BR03 BT 60 watt aan vermogen heeft en grotere, 16.5cm mid/bass drivers. De luidsprekers functioneren volgens het master/slave-principe, waarbij één van de twee luidsprekers over een ingebouwde versterker beschikt. Tussen beide luidsprekers ligt 3 meter aan kabel.

De Triangle Borea BR02 BT en BR03 BT zijn te koop voor respectievelijk 499 euro en 599 euro.

Reacties (0)